ROMANIA, de mă furi cu legea-n mână, atunci legea nu e bună !

ROMANIA, de mă furi cu legea-n mână, atunci legea nu e bună !

Cu un tupeu cum rar am putut vedea în viaţă, iniţiatorii legii dării în plată resping indignaţi orice amendament raţional care ar putea să transforme aberaţia pe care au propus-o  într-o lege funcţională. Ar părea că toată ştiinţa economică şi juridică s-a concentrat într-un avocat plus un deputat. Argumentele de specialitate, fie ele economice, provenite din toate sursele profesioniste identificabile pe plan local şi internaţional, fie ele juridice, dinspre CSM şi Ministerul Justiţiei sunt expediate  sfidător sub eticheta lobby-ului bancar. La un moment dat, apropo de aceste acuzaţii de lobby aduse la tot pasul am ajuns la concluzia că dacă Cuplul Piperea-Zamfir vede lobby bancar în orice opoziţie argumentată la legea lor venind dinspre cele mai deştepte instituţii  rezultă că ei cred că de lobby au voie să se ocupe doar proştii.

Pentru păgubiţi această lege care intervine în contracte în de rulare seamănă a furt calificat, că poate e prea sofisticată exprimarea „deposedarea nejustificată de o proprietate fără nicio compensație” utilizată în atenţionarea trimisă preşedintelui României de către reprezentanţii la vîrf a 4 grupuri bancare internaţionale prezente pe piaţa autohtonă. Normal că atunci când le atragi atenţia iniţiatorilor legii asupra acestui amănunt se fac că plouă, pentru că e greu să obţii susţinerea majorităţii pentru aşa ceva dacă aceasta vede costurile.

Un alt lucru mi se pare revoltător în propaganda la legea dării în plată aşa cum este ea acum. Acela că prezentarea acestui jaf se face cu argumente înduioşătoare, cu cazuri sociale cu adevărat reale. Cazuri de care aceeaşi iniţiatori ai legii se folosesc fără scrupule la nevoie, aşa cum au făcut-o şi în expunerea de motive cu care au reuşit să inducă în eroare şi parlamentarii şi opinia publică, pentru că legea nu are nicio treabă cu motivarea ei iniţială, (lucru pe care a trebuit să-l admită în final chiar iniţiatorii legii).

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.