ROMANIA IN ALERTA ! Gripa aviara a venit in Romania ! Care este PERICOLUL ?

ROMANIA IN ALERTA ! Gripa aviara a venit in Romania ! Care este PERICOLUL ?

ROMANIA IN ALERTA de gripa aviara ! Care este PERICOLUL ?

Zeci de păsări au fost sacrificate din cauza suspiciunii de gripă aviară în Prahova, într-o gospodărie care aparţine unui primar, după ce analizele de laborator au ieşit pozitive

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, medicul veterinar din zonă s-a prezentat la finele săptămânii trecute cu o gâscă moartă, propietarul anunţând că a găsit mai multe păsări moarte în gospodăria din Loloiasca, judeţul Prahova.

„Analizele de laborat au fost făcute imediat iar buletinele au ieşit pozitive la gripa aviară. Există deocamdată suspiciunea, aşteptăm confirmarea de la Institutul de la Bucureşti, unde am trimis probele”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

Marţi, echipa DSV Prahova s-a deplasat la gospodăria respectivă şi a sacrificat 15 gâşte şi raţe, dar şi mai multe păsări sălbatice. “Domnul respectiv are şi o baltă. Aici creştea raţe sălbatice. Avea 25. Noi am împuşcat 20. Colegii au revenit spre seară, dar celelalte cinci raţe nu s-au întors”, a mai precizat Mihai Terecoasă. Gospodăria din Loloiasca unde s-a înregistrat suspiciunea de gripă aviară aparţine primarului din Albeşti Paleologu, judeţul Prahova.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.