Publicitate

ROMANIA INCEPE SA CAPETE ”FATA UMANA” – Premiera in Romania: TERAPIA CU ANIMALE va fi introdusă în orarul şcolarilor

ROMANIA INCEPE SA CAPETE ”FATA UMANA” – Premiera in Romania: TERAPIA CU ANIMALE va fi introdusă în orarul şcolarilor
Publicitate

ULUITOR ! PREMIERA IN ROMANIA !

Pentru prima dată, o şcoală publică a introdus în programă ore de terapie asistată de animale !

Pentru dezvoltarea unor astfel de activităţi, conducerea liceului a cerut fonduri europene. Banii vor fi folosiţi pentru a şcoli în străinătate un terapeut. „Este o activitate educațională elaborată care are nevoie de aplicarea unor strategii educaționale de metode de lucru ca să facem totul organizat și controlat”, a declarat Roxana Țicher, director Liceul Special cu Deficienți de Vedere Cluj. La Liceul Special cu Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca învață aproape 220 de copii.

In fiecare joi, elevii Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere au ore cu un câine antrenat special pentru a-i ajuta să-şi dezvolte comunicarea cu cei din jur şi abilitatea de a se integra în societate. 

Alma are un an şi este câinele Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. De pregătirea ei se ocupă terapeutul şcolii şi un dresor al unei asociaţii de nevăzători. În fiecare joi, Alma are ore cu elevii. Unul dintre ei este Laura, o fetiţă care s-a născut oarbă şi care are probleme de comunicare.

 

citeste mai mult aici

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.