ROMANIA, SUB NAMETI ! O tânără din Constanţa a născut în şenilata ISU

ROMANIA, SUB NAMETI ! O tânără din Constanţa a născut în şenilata ISU

67 de localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa erau, la ora 10.00, nealimentate total sau parţial cu energie electrică, potrivit unei situaţii transmise de E-Distribuţie Dobrogea.

În judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parţial şi 448 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 43 localităţi, respectiv Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Răzoare, Lipniţa, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galiţa, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peştera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credinţa, Veteranu, Peştera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanţu, Agigea, Petroşeni, Cogealac, Călugăreni, Nistoreşti, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albeşti,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu).

Totodată, în judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total şi 4 parţial , precum şi 28 posturi de transformare, fiind afectate 6 localităţi, respectiv Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Calica, Colina, Dunavaţul de Jos.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 6 parţial, 101 posturi de transformare, fiind afectate 17 localităţi: Curăţeşti, Luptători, Tăriceni, Săruleşti Gară – parţial, Zimbru, Ceacu – parţial, Cuza Vodă, Călarasii Vechi, Jegălia, Bogata, Ciocaneşti, Dorobanţu, Ştefan Vodă, Radu Negru, Perişoru, Ştefan cel Mare, Drajna.

În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune parţial, 3 posturi de transformare, fiind afectată parţial localitatea Miloşeşti.

E-Distribuţie Dobrogea transmite că, în pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a temperaturilor foarte scăzute şi a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, echipele vor lucra continuu pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Reprezentanţii ISU spun că în ultimele 24 de ore au fost salvate 504 persoane, blocate în 224 de autoturisme, în special de pe drumurile dintre Constanţa şi Valu lui Traian şi Constanţa – Ovidiu. De asemenea, pompierii au avut şi zeci de intervenţii în judeţ, în sprijinul unor persoane care au avut nevoie de ajutor medical, facilitând transportul acestora la unităţile sanitare.

O situaţie deosebită s-a petrecut în cursul nopţii, când, la ora 00.34, o tânără în vârstă de 21 de ani a devenit mămică, născând într-o şenilată a ISU rămasă blocată în zăpadă. Tânăra mamă a fost asistată de doi paramedici SMURD, la rândul lor coordonaţi prin telefon de un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Naşterea a decurs fără probleme deosebite, femeia aducând pe lume un băieţel, ce va fi botezat Ionuţ Andrei. În cele din urmă, după mai multe ore, o ambulanţă a ajuns la şenilată, preluându-i pe mamă, nou-născut şi o altă tânără gravidă, transportându-i în siguranţă la Spitalul din Băneasa.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.