SOCANT ! 30 de români LOCUIESC într-un cort, PE O RAMPA DE GUNOI din centrul orașului Frankfurt

SOCANT ! 30 de români LOCUIESC într-un cort, PE O RAMPA DE GUNOI din centrul orașului Frankfurt

Rampa de gunoi din cartierul Gutleut din centrul orașului Frankfurt găzduiește vreo 20-30 de români. Aceștia stau într-un cort, amenajat din bare de lemn, covoare și pături. Acoperișul este asigurat de o folie de plastic, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), care i-a vizitat pe români.

Autoritățile locale nu par deranjate, cât timp nu apar sesizări pentru tulburarea ordinii publice. Munții de gunoi îi protejează de privirile indiscrete ale trecătorilor. Mirosul rămâne insuportabil. Fostul director al organizației ”Pentru un Frankfurt curat”, Peter Postleb, ridică din umeri. Nu pare afectat că aproape 30 de oameni mănâncă, dorm și trăiesc în gunoi.

“Asta este dovada mentalității acestor oameni. Spațiul e suficient de mare, încât să mute tot gunoiul într-un colț. Dacă vine o furtună rămân sub cerul liber. Nu mai spun că își pregătesc mâncarea cu gaz și baterii din mașini”, spune Postleb.

Reprezentantul unei asociații pentru integrarea imigranților confirmă că în urmă cu o lună a fost un incendiu puternic pe rampa de gunoi. “După o ceartă între români, trei corturi au ars complet. Acum sunt șapte intrări separate și vreo patru cabine”, spune acesta.

Jurnaliști germani amintesc că românii stau în aceste condiții mizerabile încă din 2014. Proprietarul terenului le-a solicitat în mod repetat să părăsească zonă. Avocatul său a anunțat că va demola rampa de beton sub care se adăposteau, ceea ce într-un final a și făcut. Efectele scontate nu au fost pe termen lung, românii s-au mutat înapoi.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.