Publicitate

STIRE-BOMBA Una din cele mai mari banci europene a intrat in INSOLVENTA ! Se pregateste de NATIONALIZARE !

STIRE-BOMBA Una din cele mai mari banci europene a intrat in INSOLVENTA ! Se pregateste de NATIONALIZARE !
Publicitate

Una din cele mai mari banci europene a intrat in INSOLVENTA ! Se pregateste de NATIONALIZARE !

Cel mai mare creditor privat din Ucraina, PrivatBank, a fost declarat insolvent luni. Reprezentanţii guvernamentali au spus că singura metodă pentru a-i proteja pe cei 20 de milioane de clienţi este de a aduce banca sub controlul statului, scrie Reuters.

Banca Centrală a Ucrainei a anunţat că PrivatBank şi a reuşit să îşi îndeplinească programul de recapitalizare şi că 97% din finanţările corporate au mers către acţionarii băncii. De la 1 decembrie, capitalul băncii a rămas la 5,65 de miliarde de dolari.

”Suntem siguri că naţionalizarea băncii este singura cale pentru a o salva şi de a salva banii clienţilor şi sistemul nostru financiar”, a anunţat Banca Centrală a Ucrainei.

Banca Centrală a spus că Ucraina este pregătită să susţină PrivatBank cu lichiditatea care este necesară, adăugând că nu vede procesul de naţionalizare ca un impact major asupra nivelului actual de inflaţie.

Foştii acţionari ai PrivatBank au ajuns la un acord pentru a restructura creditele plătite în interiorul grupului până la 1 iulie anul viitor, potrivit băncii centrale. Ministrul de finanţe a spus că banca va fi vândută odată ce este înapoi pe picioare.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.