STRIGATOR LA CER ! NE VINDEM ZACAMINTELE PE DOI LEI ! România deține CEA MAI MARE rezervă de CUPRU din Europa și vrea s-o vândă

STRIGATOR LA CER ! NE VINDEM ZACAMINTELE PE DOI LEI ! România deține CEA MAI MARE rezervă de CUPRU din Europa și vrea s-o vândă

NE VINDEM ZACAMINTELE PE DOI LEI !

Metalul prețios ca aurul. România deține cea mai mare rezervă din Europa și vrea s-o vândă.

TU CE PARERE AI ? ?

În România, societatea Cupru Min urmeaza să fie scoasă din nou la privatizare în condiţiile în care în perioada 2008 – 2013 s-a încercat privatizarea ei în mai multe rânduri şi în diverse formule. Cupru Min deţine 60% din rezervele de cupru ale României.

Cuprul a devenit cea mai dorită materie primă din lume deoarece se preconizează că până la sfârșitul deceniului va apărea un deficit al acestui metal.

“Cuprul este cea mai dorita materie prima. Suntem foarte interesati de proiectele de cupru la nivel global”, a declarat Michael Scherb fondatorul companiei de investitii Appian Capital Advisory LLP, citat de voceatransilvaniei.ro.

O dovadă a interesului investitorilor pentru cupru este faptul că Rio Tinto Group, al doilea mare grup minier din lume, ar putea să-l numească în funcţia de CEO pe actualul director al diviziei de cupru. De asemenea, rivalul BHP Billiton Ltd. se concentrează şi el pe investiţiile în cupru după ce a strâns 10 miliarde de dolari din reducerea dividendelor şi a cheltuielilor de capital.

O problemă pentru potenţialii cumpărători de mine de cupru este faptul că şi cele mai îndatorate companii miniere vor să păstreze ceea ce a devenit o bijuterie a industriei metalelor. Anglo American, prima mare companie minieră retrogradată de agenţiile de rating în categoria junk, insistă că nu se va despărţi de minele sale de cupru Los Bronces şi Collahuasi.

citeste mai mult aici

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]