STRIGATOR LA CER ! ROMANUL MORT in carnagiul din Ungaria, A RAMAS AL NIMANUI

STRIGATOR LA CER ! ROMANUL MORT in carnagiul din Ungaria, A RAMAS AL NIMANUI

STRIGATOR LA CER ! ROMANUL MORT in carnagiul din Ungaria, A RAMAS AL NIMANUI

Tragedia familiei românului mort în accidentul produs miercuri în Ungaria, la doi kilometri de vama Nădlac, este amplificată de birocrația care încetinește inexplicabil procedurile de identificare oficială a bărbatului despre care se spune că era din Sibiu. Nici până la această oră, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) nu au trimis Poliției Române documentația necesară în astfel de cazuri. În această situație halucinantă, românul mort a rămas al nimănui.

Deși surse din Ministerul de Interne susțin că până la această după-amiază nu fusese făcută nicio notificare, MAE precizează că notificarea familiei a fost făcută imediat după accident. Redăm, mai jos, precizările MAE:

Imediat după producerea accidentului rutier, ISU Arad și consulul general al României la Szeged s-au deplasat de urgență la fața locului, atât pentru a acorda asistență persoanelor rănite, cât și pentru a asista autorităţile ungare la identificarea persoanelor decedate.

După confirmarea identității cetățeanului român decedat, familia acestuia a fost notificată de Poliția Română. Ulterior, MAE a luat legătura cu membri ai familiei şi reprezentanţi ai societăţii comerciale la care acesta era angajat, pentru a oferi asistenţă cu privire la procedura de repatriere a corpului neînsuflețit al cetăţeanului român decedat.

Consulatul General al României la Szeged se află în contact cu reprezentanţii societăţii comerciale angajatoare, sosiți în Ungaria, pentru a finaliza demersurile în vederea repatrierii, iar transportul efectiv va avea loc după primirea aprobării din partea autorităților ungare care anchetează accidentul.

S-au scurs mai bine de 24 de ore de la carnagiul in urma caruia 4 persoane au decedat și alte 12 au fost rănite și MAE nu a trimis încă Poliției Române actele care dovedesc identitatea românului și faptul că acesta a fost declarat, oficial, decedat. În  mod  normal, diplomația română ar fi trebuit să-i înștiințeze în scris pe polițiștii de la Direcția de Poliție Rutieră  (DPR) pentru ca aceștia, la rându-le, să delege o persoană care să bată la ușa bietei familii îndoliate.

”Până acum, MAE nu a trimis nici un fel de înștiințare prin care să fie confirmate oficial identitatea românului mort în accidentul din Ungaria, dar și domiciliu său. Actele ar fi trebuit să ajungă, prin diplomații români, la Direcția Rutieră fiind vorba de un accident rutier. În această situație, polițiștii nu s-au putut duce la ușa familiei să românului decedat (n.r. a cărui identitate și loc de domiciliu se cunosc în urma discuțiilor cu anchetatorii și ofițerii de legătură) să anunțe tragica veste. Fără un document oficial emis de MAE, act care întârzie să ajungă în  țară, nimeni nu poate să bată la ușa cuiva să-i spună că i-a murit ruda”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Așa cum am dezvăluit încă de ieri, victima este un sibian care avea 40 de ani, informații obținute neoficial din surse apropiate anchetei, care cunosc toate datele de identificare, inclusiv numele și contactele familiei.

Șoferul autocarului românesc a fost operat la Szeged

În tot acest timp, foarte multe familii care aveau părinți, rude sau prieteni în autocarele și microbuzele morții care s-au ciocnit în Ungaria, la doi pași de vama Nădlac, stau cu sufletul la gură în așteptarea unor vești.

Printre cei 12 răniți în carambol este și șoferul autocarului firmei de turism Eurolines. Bărbatul a fost internat la spitalul din Szeged unde, de altfel, a și fost operat. Când starea sănătății sale va permite, șoferul va fi adus în România nu înainte însă de a fi audiat de autoritățile maghiare care cercetează gravul accident. Din primele cercetări, carambolul  soldat cu patru morți și 12 răniți, accident care s-a produs la ora 8.40, ar fi fost cauzat de ceața densă care a acoperit autostrada.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.