Publicitate

TELEFONUL care VA SCHIMBA SOARTA PLANETEI – IATA ce au vorbit Putin şi Trump !

TELEFONUL care VA SCHIMBA SOARTA PLANETEI – IATA ce au vorbit Putin şi Trump !
Publicitate

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a vorbit luni la telefon cu preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump. A fost prima convorbire telefonică a celor doi, care au căzut de acord să aibă o “cooperare constructivă”, a anunţat Kremlinul, potrivit Reuters.

Potrivit sursei citate, Putin şi Trump vor păstra legătura telefonic şi au discutat o viitoare întâlnire faţă în faţă.

Preşedintele rus şi preşedintele ales al SUA au discutat despre Siria şi au convenit să îmbunătăţească şi să dezvolte relaţiile bilaterale, notează Russia Today.

Cei doi lideri au căzut de acord că împărtăşesc o “viziune comună în ceea ce priveşte unirea eforturilor în lupta împotriva inamicului numărul 1 – terorismul internaţional şi extremismul”.

Donald Trump va prelua mandatul în 20 ianuarie 2017 de la Barack Obama, ale cărui relaţii cu Vladimir Putin au fost tot mai tensionate în ultimii ani, din cauza viziunilor diferite asupra unor probleme precum Siria şi Ucraina.

Imediat după alegerile din SUA, deputaţii din Duma de Stat au primit în picioare şi cu aplauze îndelungate vestea că Donald Trump va fi cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Mediile analitice de la Moscova nu se aşteaptă însă la o schimbare radicală şi imediată în relaţiile ruso-americane.  Nimeni nu îşi face iluzii că admistraţia Trump de la Casa Albă va renunţa la sancţiunile economice impuse Moscovei în contextul crizei din Ucraina, va reduce prezenţa militară NATO în Europa sau va recunoaşte Peninsula Crimeea ca parte integrantă a Federaţiei Ruse.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.