Publicitate

TRAGEDIA CARE ZGUDUIE ROMANIA ! Si-a îmbrățișat soția apoi a căzut secerat sub privirile fiului de 16 ani

TRAGEDIA CARE ZGUDUIE ROMANIA ! Si-a îmbrățișat soția apoi a căzut secerat sub privirile fiului de 16 ani
Publicitate

Veste tragică pentru lumea sportului românesc și nu numai. Daniel Prodan, alintat Didi de prieteni și cunoscuți, a murit la 44 de ani, miercuri seară, 16 noiembrie, în jurul orei 20.00. Decesul a survenit în urma unui infarct și s-a produs în locuința din Voluntari a fostului mare fundaș din Generația de Aur.

Jurnalistul Dorin Chioțea, bun prieten al lui Daniel Prodan, a dat vestea devastatoare pe contul sau de Facebook, acolo unde a și relatat detalii de-a dreptul sfâșietoare.

Nimic nu prevestea tragedia care avea să se abată asupra familiei Prodan. Era o zi ca oricare alta. Didi și-a așteptat soția să se întoarcă de la serviciu, a luat masa în familie alături de aceasta și de fiul lor de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal București.

 La scurt timp, fostul sportiv s-a ridicat de pe canapeaua pe care stătea pentru a se uita la televizor și a căzut secerat sub privirile neputincioase și șocate ale Liciniei, soția sa, și ale băiatului lor.

Două echipaje de la Ambulanță au sosit la casa familiei Prodan și au continuat timp de trei ore să-l resusciteze. În rima oră de intervenție, cadrele medicale au încercat să-l readucă la viață de patru ori. “De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la niște prieteni de familie”, a scris Dorin Chioțea.

Legiștii i-au ridicat trupul pentru autopsie.O mulțime de oameni s-a adunat deja cu flori și lumânări la casa fostului mare internațional.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

A mai jucat în Scoţia, la Rangers, cu care a câştigat două titluri de campion al Scoţiei, două cupe ale Scoţiei şi o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.