UE face un anunt DEVASTATOR pentru ROMANIA ! Nu s-a mai vazut ASA CEVA !

UE face un anunt DEVASTATOR pentru ROMANIA ! Nu s-a mai vazut ASA CEVA !

Şeful Comisiei pentru Justiţie din PE, îngrijorat de ingerinţele politicului şi serviciilor secrete în Justiţia din România

Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European, a exprimat “preocupare” în legătură cu presupuse “ingerinţe ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici” în activităţile justiţiei din România.

“Un sistem judiciar puternic şi independent, corect faţă de toţi cetăţenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei”, a declarat Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European.

“Activităţile de combatere a corupţiei nu trebuie să fie influenţate din punct de vedere politic, iar direcţia nu trebuie stabilită în funcţie de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice şi exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate”, a adăugat Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic şi afiliat grupului PE Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor.

Un raport elaborat de Institutul britanic Henry Jackson Society a semnalat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare că serviciile de informaţii ar fi implicate în coordonarea unor activităţi anticorupţie în România.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.