Publicitate

Un AVOCAT CELEBRU FACE PRAF conducerea BNR! Iata ce prevestește pentru politica românească

Un AVOCAT CELEBRU FACE PRAF conducerea BNR! Iata ce prevestește pentru politica românească
Publicitate

Unul dintre cei mai cunoscuți avocați contemporani, Gheorghe Piperea, a contestat în termeni duri actuala conducere a Băncii Naționale a României (BNR).

Într-o postare pe Facebook, Piperea susține că actualul board al BNR este unul „anacronic” și că parlamentarii ar trebui să-l schimbe.

În caz contrar, aceștia nu vor putea să evite un colaps financiar și alegeri anticipate ce ar urma să aibă loc în anul 2017.

„Văd că BNR și-a reevaluat perspectivele asupra riscurilor sistemice. Ultra-deștepții din CA și consilierii lor nu mai sunt panicați de legile „populiste”, ci de pericolele externe. Oare cine îi mai ia în serios?

Singurul risc sistemic sever pentru România este actualul board al BNR. Acest conclav a făcut din România o provincie periferică a Europei, un district al foamei furnizor de lemn, resurse energetice și forță de muncă ieftină și un consumator de alimente din plastic și de carne congelată acum 45 de ani.

Este un management anacronic al unei țări care încă nu a apucat să iasă din experimentele economiei de șoc ale anilor 1990-2000, incomplet*, contestat de consumatori, politicieni, bancheri și organe de cercetare penală. Este conductorul care a ținut constanța accelerația trenului, pentru a determina cursul de coloziune al economiei românești, sacrificată deja de 27 de ani în favoarea unui număr mic de entități ultra-bogate și a politicienilor, a birocraților și a tehnocraților compradores. Iar pentru a face asta, încă se bazează pe cei 200 de consilieri bine aleși dintre rubedenii, slăbiciuni, argați și alți sinecuriști ai puternicilor politici și economici ai zilei.

Dacă noul Parlament va înțelege că acest sistem trebuie demolat prin demiterea CA al BNR și înlocuirea anacronicilor șefi ai ogorului bancar românesc, economia și societatea noastră vor avea o șansa de a ieși de pe cursul de coliziune și chiar o șansa de revigorare. Dacă nu, nu. Iar colapsul va fi atât de mare anul viitor, încât nimeni nu va mai putea bara ascensiunea extremiștilor. Ce a fost la aceste alegeri nu înseamnă decât antrenamentul pentru anticipatele de la anul.

*un vice-guvernator a fost, totuși, eliminat de la masă goblinilor, pentru a fi pus un pic la răcoare și, ulterior, la căldurica domiciliului în stil brâncovenesc-cocalaresc, pe care, desigur, îl cumpărase din salariul de politician și de funcționar public”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.