VESTE-BOMBA DIN MEDICINA ! A fost identificată originea virusului HIV

VESTE-BOMBA DIN MEDICINA ! A fost identificată originea virusului HIV

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Oxford a realizat un studiu complex, publicat în revista Science Magazine, în care susţine că virusul HIV a apărut pentru prima dată în zona oraşului Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, în jurul anilor ’20.

Se presupune că virusul HIV a apărut pentru prima dată în zona oraşului Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, în jurul anilor ’20. Până recent, nu s-a ştiut care este originea exactă a agentului patogen şi nici cum acesta s-a răspândit în rândul populaţiei locale, însă o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Oxford a descifrat misterul, realizând un studiu complex, pe care l-a publicat de curând în revista Science Magazine, scrie Descoperă.

În momentul de faţă, se cunosc două ramuri ale virusului HIV (,,Human Immunodeficiency Virus” = ,,Virusul Imunodeficienţei Umane”). Prima dintre acestea este cea a grupei M a viruslui HIV-1, este originară din zona Kinshashei şi este responsabilă pentru 90% din totalul infecţiilor răspândite la nivel global. Cea de-a doua este cea a grupei O a virusului HIV-1 şi îşi are originile în regiunile apropiate ale capitalei congoleze.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.