VESTEA pe care O ASTEPTAU TOTI ROMANII ! ANUNTUL lui Ciolos despre ELIMINAREA VIZELOR !

VESTEA pe care O ASTEPTAU TOTI ROMANII ! ANUNTUL lui Ciolos despre ELIMINAREA VIZELOR !

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, miercuri, la Ottawa, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, şeful Executivului român precizând că omologul său canadian s-a arătat deschis faţă de o decizie comună, la nivel politic, pentru soluţionarea problemei vizelor pentru cetăţenii români.

Dacian Cioloş i-a înmânat lui Justin Trudeau şi scrisoarea semnată împreună cu premierul Bulgariei, Boyko Borissov, în care România şi Bulgaria fac apel la “reciprocitate în problema vizelor pentru români şi bulgari”.

“Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi obiectivul major al României în această vizită oficială şi anume aducerea problematicii vizelor pentru cetăţenii români în atenţia Guvernului de la Ottawa la nivel politic, după ce în ultimii ani acest subiect a fost tratat mai ales la nivel tehnic în diferite formate de negociere.

De asemenea, prim-ministrul român i-a înmânat premierului canadian o scrisoare comună semnată de Dacian Cioloş şi de Boyko Borissov, premierul Bulgariei. Textul scrisorii reafirmă dorinţa de a întări parteneriatul şi prietenia cu Canada, trece în revistă marile teme de pe agenda comună din perioada următoare de pe urma cărora cetăţenii şi companiile celor trei ţări vor putea beneficia şi supun atenţiei premierului Justin Trudeau nevoia de reciprocitate în problema vizelor pentru români şi bulgari aşa cum s-a specificat în Declaraţia ultimului summit Uniunea Europeană-Canada, în 2014”, se arată într-un comunicat emis de Guvernul României.

În cadrul întâlnirii, cei doi premieri au remarcat “bunele relaţii bilaterale româno-canadiene la care contribuie şi o comunitate de aproximativ 200.000 de canadieni de origine română excelent integraţi în cultura ţării de adopţie”.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.