Publicitate

VESTI FORMIDABILE pentru SOFERI ! VETI LUA BANII INAPOI

VESTI FORMIDABILE pentru SOFERI ! VETI LUA BANII INAPOI
Publicitate

Anul 2017 incepe cu o VESTE FORMIDABILA pentru SOFERI !

VETI LUA BANII INAPOI !

Şoferii care au platit timbrul de mediu, îşi pot recupera banii.

Taxa auto, care a trecut prin trei modificări încă din 2007, nu a avut ca efect reducerea importului de maşini second hand, în schimb a pus statul la plată. Cei care au achitat timbrul de mediu, pot în acest moment să ceară în instanţă restituirea banilor, pentru că a fost declarat ilegal de Curtea Europeană de Justiţie. Anual, statul încasează aproximativ 600 de milioane de lei din această taxă.

Cătălin Butnaru şi-a cumpărat în 2013 o maşină din Germania. Era exact anul în care a fost introdus şi timbrul de mediu. A aflat că fără această taxă nu-şi poate înmatricula maşina. Peste numai două săptămâni, a dat statul în judecată pentru a-şi recupera banii.

După ce Curtea Europeană de Justiție a declarat ilegal timbrul de mediu, dosarul bărbatului a primit răspuns pozitiv.

„S-a finalizat și am avut câștig”, spune Cătălin Butnaru.

„Instanțele sunt obligate să respecte deciziile date de CE, iar guvernul, dacă nu respectă și nu modifică legea, atunci suntem pasibili de o procedură de infringement”, spune Marius Colțuc, avocat.

Din cauza deciziei Curţii Europene de Justiţie, autorităţile caută acum soluţii pentru înlocuirea taxei. O parte din sumă s-ar putea regăsi în preţul combustibilului, iar o alta în impozitarea autovehicului în funcţie de norma de poluare. Eliminarea timbrului de mediu ar putea produce un gol în buget de 600 de milioane de lei.

 

Vezi aici care sunt documentele necesare pentru recuperarea sumei

Pe lângă cererea de restituire, cei care au dreptul la recuperarea taxei trebuie să depună: actul de identitate; documentul care atestă plata taxei (în lipsa acestui document, verificarea plăţii se poate face în baza informaţiilor deţi­nute de autorităţi); cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de înmatriculare (original și copie). Atât cererea, cât şi celelalte documente pot fi depuse direct la registratura organului fiscal competent sau pot fi transmise prin poştă, printr-o scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.

ră care le-a încasat, la cerere, într-o perioadă de cinci ani calendaristici, prin plăţi anuale de 20% din suma datorată. În plus, taxa achitată şi dobânzile calculate până la data plăţii integrale trebuie actualizate cu indicele preţurilor de consum, publicat de Institutul Naţional de Statistică, la data emiterii deciziei de restituire. Cererile de restituire trebuie soluţionate de autorităţi în cel mult 45 de zile de la înregistrare, iar solicitanţii trebuie să fie informaţi în cel mult 10 zile de la emiterea deciziei.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.