40 cele mai bune hobby-uri pentru barbati

Hobby-urile au fost si sunt considerate importante pentru modul în care pot ajuta fiecare parte a vieții unui barbat.

Hobby-urile iti pot aduce bucurie, iti pot lărgi ochii pentru detalii, iti pot ține mintea ascuțită, iti pot extinde creativitatea, te va ajuta să te intalnesti cu prietenii și vei învăța abilități valoroase. Pe scurt, aceste hobby-uri pentru barbati adaugă interes in viața ta și te ajută să devii un om mai bine rotunjit.

Dacă esti ca majoritatea barbatilor stii prea bine ca timpul liber este limitat.

După o săptămână lungă de lucru, este greu să folosesti timpul liber pentru un hobby sau pentru orice altceva decât să te culci pe canapea. Te ințeleg.

Când o sa stai intr-un scaun balansoar la vârsta de 80 de ani, ce ai prefera sa iti amintesti:

 1. Vii acasă după serviciu și apoi iti folosesti timpul liber pentru a te juca un joc video și pentru a viziona emisiuni TV
 2. Folosesti timpul liber pentru a învăța noi abilități, a avea experiențe noi și pentru a te face în mod intenționat un bărbat mai bun?

Banuiesc ca ai prefera să-ți amintești numărul 2, nu? Apoi verifica acest lucru:

Una dintre cele mai bune modalități de a deveni omul # 2 este să ai hobby-uri omenești. Asa vei invata cu siguranță acele noi abilități/experiențe noi și cred cu tărie că unele hobby-uri pentru barbati, clasice, masculine (cum ar fi prelucrarea lemnului, artele marțiale sau muzica) te vor ajuta să devii un om mai bun si mai inteligent.

Pentru a te ajuta să găsesti hobby-uri pentru barbati care te vor face să te simți ca un om puternic si mai bun, ti-am pregatit o lista cu cele mai bune și cele mai interesante hobby-uri pentru barbati pe care le poti încerca.

Mai jos ai lista cu 40 cele mai bune, cele mai interesante, cele mai incredibile hobby-uri pentru barbati pe care acestia trebuie sa le incerce. Tine cont de faptul ca daca te crezi barbat alfa, unele hobby-uri ti s-ar putea parea cam „pentru femei”, dar daca esti open mind, cu siguranta vei gasi unul care sa iti placa. Acestea fiind spuse, iata care sunt cele 40 de hobby-uri din care poti alege:

1. Sculptura

Este un hobby destul de ușor pentru care ai nevoie doar de un bloc de lemn și un cuțit conceput pentru sculptura.

Acesta este un hobby care poate fi foarte greu de stăpânit. Pentru a o sculptură frumoasa trebuie sa ai multe ore de practică și multă răbdare.

Pe scurt, sculptura este incontestabil provocatoare … dar este, de asemenea, un hobby recompensator pentru barbatii creativi.

2. Distilare

Imagineaza-ti ca poti sa iti produci un scotch sau un bourbon unic, delicios. Distilarea iti permite să faci exact acest lucru.

Există trei etape in procesul de distilare:

 • Un lichid (de obicei bere sau vin) este încălzit până când alcoolul din el devine gaz și se ridică.
  G
 • azul care a produs în pasul unu este apoi răcit, condensându-l înapoi în formă lichidă.
 • Acest lichid condensat este colectat, oferindu-vă o versiune distilată a lichidului în primul pas

Cu alte cuvinte, distilarea unei băuturi alcoolice, cum ar fi berea, o transformă într-o băutură lichida.

Distilarea poate fi foarte distractivă, mai ales dacă creați și testați produsele cu prietenii.

3. Biliard

Biliardul este unul dintre cele mai bune hobby-uri pentru bărbați, pentru că este atât de simplu. Dacă poți ține un tac in mana și te plimbi în jurul unei mese, poți să joci biliard.

Când spun că e simplu, nu mă refer la ușurință, poate dura ani de zile pentru a deveni foarte priceput la joc.

Indiferent de nivelul de calificare actual, biliardul este un hobby distractiv, extrem de social de care orice om se poate bucura.

4. Pescuit

O listă de hobby-uri pentru bărbați ar fi din păcate incompletă fără pescuit.

Pescuitul este relaxant, în același timp provocator pentru unii bărbați … necesită planificare și multă răbdare.

Există multe tipuri diferite de pescuit:

 • Pescuit cu undita
 • Pescuit cu sulita
 • Pescuit la copcă

Pentru că există atât de multe tipuri diferite de pescuit, aproape oriunde vei locui sau calatoresti în lume, vei putea încerca pescuitul. Poti sa iti alegi echipamentul pentru pescuit de aici.

5. Arte Martiale

Artele marțiale (judo, jujutsu, taekwondo, etc.) sunt forme vechi de luptă / autoapărare și provin, de obicei, din țări asiatice. Nu numai că cele mai multe arte marțiale sunt un antrenament incredibil cu întreg corpul dar pe langa asta ele oferă și alte beneficii:

O abilitate extrem de practică.

Bineînțeles, ca regulă generală, ar trebui să evitați o luptă. Practicarea artelor marțiale vă va oferi posibilitatea de a vă apăra.

Stimulare mentală.

Cele mai multe stiluri de arte marțiale necesită un nivel ridicat de strategie pentru a învinge adversarul. Jiu Jitsu a fost numit „șah uman” (indicând cantitatea incredibilă de concentrare mentală pe care o are).

Comunități sociale strâns legate.

Când te antrenezi cu aceiași oameni în fiecare zi dezvolți un fel de fraternitate. Eu personal nu am găsit nicio altă activitate care să creeze legăturile pe care le pot avea artele marțiale.

Daca vrei sa incepi arte martiale poti sa intri aici sa iti alegi echipamentul potrivit.

6. Prelucrarea lemnului

Bărbații adevărați, clasici de-a lungul istoriei, au fost în măsură să ofere celor dragi ceva realizat cu mâinile lor. Ei puteau construi cabine, mobilier, vagoane etc. din copaci pur și simplu. Ce e mai clasic decât asta?

Un alt beneficiu pentru prelucrarea lemnului este ca se poate transforma cu ușurință într-o afacere secundară sau chiar într-o carieră, câștigând bani din aceasta pasiune.

7. Tir cu arcul

Un arc cu săgeți este o arma foarte primitiva. Vanatul cu arcul a hrănit familiile pentru multe secole înainte să putem intra într-un magazin și să cumpărăm mâncare sau chiar să folosim arme pentru a vâna.

Probabil nu vei avea nevoie sa folosesti arcul pentru a găsi mâncare, vânătoarea nu este motivul pentru care ar trebui să folosesti un arc.

Fa acest hobby pentru că e distractiv.

8. Infuzie cu alcool

Căuti un hobby foarte util (și sincer, foarte impresionant), dar incredibil de simplu?

Infuzii cu alcool ( face ca alcoolul fără aromă să aibă orice caracteristică de aromă) ar putea fi un hobby perfect.

Este incredibil de ușor:

Combina doar un ingredient aromat în alcool fără aromă, sigileaza-l într-o sticlă și așteapta câteva zile. Asta e. Poti face combinații cu adevărat delicioase.

Gândeste-te la infuzie ca la gătit pentru oameni care se bucură de băuturi de gustoase … cu excepția faptului că infuziile tale creative sunt incredibil de ușor sa le faci.

9. Fierar

Fierăria este o arta antică de forjare a metalului într-o formă utilizabilă. În timpul perioadei medievale, fierarul era inima unui sat … făcând săbii, armuri și unelte pentru oameni.

Fierarii contemporani încă mai sunt la cautare, mai ales prin producția de piese de metal personalizate și de artă plastică.

Faptul că fierăria este oarecum o artă pierdută face ca aceasta să fie un hobby și mai bun … pentru că pot garanta că foarte puțini oameni pe care îi cunoașteți pot crea lucruri frumoase din metal cu mâinile goale.

10. Drumetii

Hobby-urile nu trebuie întotdeauna să fie abilități pe care le înveți, pot fi pur și simplu ceva ce faci și te simti fericit.

Drumețiile nu necesită învățarea unei noi abilități dar este una dintre cele mai bune modalități de a exersa și de a experimenta frumusețea naturii … de fapt, multe vârfuri de munte sau lacuri adânci într-o pădure sunt accesibile numai dacă faceți drumeții, ciclism sau călare.

Drumetia este un hobby incredibil de simplu pe care orice om poate sa-l faca. Acesta iti ofera miscare in aer liber, iti permite să experimentezi locuri noi și poate fi chiar un hobby foarte social.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti alegi echipamentul necesar (corturi, saltele, saci de dormit, rucsaci, etc) pe care il poti cumpara de aici , iar apoi poti sa iti planifici drumetia.

11. Golf

Golful este un mare hobby pentru bărbați, deoarece este un concept simplu de înțeles (cum ar fi biliardul) și nu necesită atât de multă energie ca și alergarea/ciclismul.

Dacă nu ai mai jucat vreodată golf, iti recomand să iei câteva lecții pentru că în timp ce jocul este simplu, aproape nimeni nu este un jucător de golf bun la început. Ai nevoie de antrenament si de echipament pe care il gasesti aici.

După ce devii un bun jucător de golf, poti avea un hobby social pe care îl poti continua pe toată durata vieții.

12. Degustator de bauturi

Un degustator de bauturi este o persoană care are o apreciere și o înțelegere mai profundă a aromei subtile ce o are alcoolul.

Poti deveni un cunoscător al oricărei bauturi dar whisky-ul, vinul, ginul și berea artizanală sunt tipurile de bauturi care sunt apreciate si intelese cel mai bine.

Un cunoscător de whisky poate savura un whisky delicat și distinge tonuri de pământ, o urma de scorțișoară sau poate o notă florală. Un cunoscător de bere ar putea să spună diferența dintre un chihlimbar, un leu sau un blond alb, numai prin miros. Destul de cool, nu?

13. Imbunatatirea memoriei

Mă îndoiesc că vei găsi îmbunătățirea memoriei pe orice altă listă de hobby-uri. De ce l-am inclus?

Eu cred că o memorie mai bună contribuie la un intelect superior care este o modalitate extrem de importantă de a deveni un om mai bun.

Îmbunătățind memoria, îmbunătățesti rata la care esti capabili să înveti/păstrezi informații. Puterea memoriei tale este baza intelectului tău și a inteligenței tale.

14. Schi/Snowboard

Schiatul și snowboardingul sunt cele mai populare sporturi de iarnă, mai ales pentru că sunt incredibil de distractive, un antrenament bun și pot fi o provocare pentru oricine (chiar și pentru bărbații care au făcut-o de ani de zile).

Principalul dezavantaj al acestor sporturi de iarnă este că pot fi scumpe dar dacă ai ceva bani economisiti poti sa iti cumperi echimentul necesar de aici , acesta poat e fi un hobby/aventură pe care o poti îmbunătăți in ani de zile.

15. Ciclismul montan

Ciclismul montan este unul dintre cele mai extreme sporturi din aceasta lista de hobby-uri (și unul dintre antrenamentele extreme).

Călătoria pe terenul munților este mult mai dificilă decât călătoria pe o stradă frumos pavată.

Dacă nu cauti un sport extrem, te poti bucura de ciclism montan mai blând pentru distracție, exerciții sociale și vederi frumoase.

Pentru ati alege o bicicleta potrivita pentru un traseu anume poti sa intri aici.

16. Olaritul

Olaritul este o formă de artă cu adevărat manuala, unde poti crea ceva tridimensional (care poate fi atât frumos, cât și util).

Există multe forme de olarit, dar cea mai populară este probabil roata … modelarea lutului cu mâinile pe o roată . Poti face obiecte precum boluri, sfeșnice sau obiecte decorative.

17. Offroad

Offroad-ul este exact ceea ce poate fi rezumat prin: navigarea unui teren accidentat, stâncos, neuniform cu o masina sau o motocicleta.

Este una dintre cele mai distractive hobby-uri pentru barbati, deoarece combină atât de multe lucruri pe care le iubim: autovehicule, în aer liber, provocări și chiar un mic pericol.

Citește și: 5 Compomente esențiale pentru întreținerea mașinii

Este ușor să începeți offroading dar nu este ușor să-l stăpânești … poti începe chiar acum dacă ai un camion, un jeep sau un SUV (cu anvelope corespunzatoare) dar există o probabilitate mare de răsturnare sau chiar rupere a vehiculului (deși pentru majoritatea barbatilor, aceasta este partea distractivă).

Asigura-te că ai cercetat locația pe care intenționezi să o abordezi, pentru a te asigura că autovehiculul se poate descurca și mergi întotdeauna cu prieteni ce au alte vehicule pentru a te scoate in cazul in care ai ramas blocat.

18. Gatitul

Gătitul este distractiv, simplu de învățat și recompensat instantaneu.

Gătitul este de asemenea unul din acele hobby-uri pentru barbati incredibil de important, deoarece ne face să ne auto-susținem. Un barbat adevărat nu are nevoie de un restaurant, acesta poate să se hrănească singur. El are nevoie doar de ingrediente proaspete, foc și ustensile pentru gatit.

Când începi pentru prima oară ca sa gatesti ai nevoie de ceva ustensile pentru gatit si trebuie sa respecti anumite rețete . Rețetele te învață cum să faceți un fel de mâncare, precum și abilitățile de bază pentru gătit și cum se combina anumite arome.

19. Restaurarea autovehiculelor

Restaurarea mașinilor rupte, ruginite si vechi este un hobby puternic.

Este nevoie de mult de timp dar este unul dintre acele hobby-uri care iti ofera satisfactie. Dacă restaurezi pe deplin o mașină, vei obtine:

Noi abilități care pot fi utilizate pentru a repara și mai multe mașini.
O mașină nouă cu care sa te poti lauda. Poate chiar o suma mare de bani (dacă vei vinde acea masina reconditionata).

Refacerea unei mașini necesită multe cunoștințe și o îndemânare mecanică. Nu este un hobby pe care sa il faca oricine. Dar daca esti pasionat de mașinile clasice, nu este imposibil să înveti și așa cum am menționat, restaurarea autovehiculelor clasice este plina de satisfacții.

20. Rafting

Rafting este un hobby care poate fi o modalitate de a te relaxa și a te bucura de natura sau o modalitate de ati oferi un stimulent nebun de adrenalină.

Oricum, o cursa reușită necesită o sincronizare, o rezistență și o bună comunicare cu ceilalți membri ai raftului.

21. Scrima

Scrima este o formă antică de luptă cu sabia dar în loc de sabii din fier groase, se folosesc săbii subțiri din oțel inoxidabil.

Scrima este un sport extrem de competitiv și strategic, care este de asemenea un lucru incredibil.

22. Citit

Lectura este un hobby foarte apreciat pentru bărbați. Acesta ii permite corpului să se relaxeze dar iti va exercita si mintea.

Ai nevoie de dovada?

Iată o listă a beneficiilor mintale incredibil de bune pe care ti le ofera cititul:

 • Îți extinde cunoștințele.
 • Aceasta poate ajuta la atenuarea sursei de stres.
 • Aceasta presupune stimularea mentală.
 • Iti ofera un vocabular mai larg.
 • Îți îmbunătățește memoria.

Acest hobby este cel mai bun dintre toate. Cititul este un hobby complet gratuit pe care orice om îl poate practica.

23. Alpinism

Alpinismul este un sport incredibil de distractiv și provocator, care necesită multă forță fizică.

Chiar dacă alpiniștii sunt, de obicei ancorați pe stâncă cu frânghii (deși uneori te poti urca liber), încă mai depinzi de puterea brațelor și pieptului pentru a te prinde de stanca.

Dacă doresti sa practici alpinismul, iti recomand să începi într-o sală de gimnastică in interior. Vei putea să închiriezi echipament de alpinism și să urci cu sprijinul unui alpinist cu experiență.

24. Zbor

Dacă întrebi zece oameni ce superputere ar dori, majoritatea dintre ei sunt aproape sigur ca vor sa „zboare”.

Are sens, nu? Zborul te va ajuta sa ajungi in locuri noi cat mai repede, iti oferă puterea asupra gravitației și iti va permite să simți o puternică adrenalină.

A deveni pilot este relativ ușor. Trebuie doar să te inscrii la o scoala de piloti.

25. Maestru in gratare

Gratarul este o modalitate unică de a pregati anumite alimente (brânză, șuncă, chiar fructe) dar carnea este cea mai importanta.

Daca vrei sa faci un gratar, trebuie sa te pregatesti sa stai cateva ore si sa suporti caldura directa a gratarului .

26. Apicultura

Apicultura este un hobby rar practicat dar este incredibil de distractiv si poate fi de fapt destul de profitabil.

Investiția inițială în unelte de apicultură poate fi ridicată dar există câteva modalități prin care poti obține bani cu stupii:

 • Poti vinde mierea pe piețele locale.
 • Poti vinde ceara de albine.
 • Oferi servicii de polenizare.

27. Darts

Darts-ul, cum este si biliardul, este un joc foarte popular printre barbati (de obicei, la un bar local sau poti sa alegi varianta de a cumpara o placa de darts pentru a juca acasa ).

Există nenumărate jocuri pe care le poți juca pe o placa de darts.

Regulile pentru fiecare joc variază, dar toate jocurile darts sunt sociale, provocatoare și competitive.

28. Navigare

Vrei un hobby relaxant și stimulant? Atunci incearcă să navighezi.

Navigarea combină cele mai bune lucruri ce iti ofera relaxare (soare, sunetul oceanului și brizele) , stimulare fizică și mentală. Poate fi chiar o activitate de grup extrem de plăcută.

29. Gradinarit

Ar trebui ca grădinăritul ar trebui să fie pe o listă de hobby-uri pentru bărbați? Eu sunt de acord.

Gândește-te așa:

Fiind suficient de inteligent/capabil să crească legume pentru cei dragi, cu propriile mâini este una dintre cele mai utile hobby-uri pentru barbati la care te poti gândi.

Și în afară de creșterea propriilor surse de hrană, grădinăritul are și alte câteva avantaje imense:

Într-un studiu pe termen lung de peste 3.000 de adulți, grădinăritul zilnic a redus riscul de demență cu 36%
În terapia horticolă, grădinăritul este folosit și pentru a combate depresia și boala mintală. Aici poti gasi de tot ce ai nevoie pentru a te apuca de gradinarit.

30. Motociclism

Motociclismul este un hobby incredibil pentru unii bărbati: este distractiv, provocator, eliberant și puțin periculos.

Cum poti sa faci asta mai bine:

Poți să cumperi o motocicletă decentă pentru aproximativ 1000 de dolari, și nu e nevoie de prea multă practică pentru a merge bine.

Acestea sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a te deplasa, parcarea este incredibil de ușoară și poti face o activitate socială.

31. Scufundari

Scuba diving sau scufundarile este una dintre cele mai bune metode de a experimenta pe deplin oceanul și poate fi realizat de aproape toate grupele de vârstă.

Este o experiență atât de liniștită și de uimitoare … apa o face aproape complet tăcută și esti înconjurat de diferite specii de pești dar în același timp, e uimitor să vezi dimensiunea vastă a oceanului și să-ți dai seama cât de mic este un om.

Scufundarile, ca multe dintre lista cu hobby-uri pentru barbati, trebuie să se facă cu un ghid la început.

32. Sah

Jocul de șah este o bătălie mentală puternică între doi bărbați. Este una dintre hobby-urile cel mai probabil care iti va spori inteligența si poti face mai degrabă acest lucru în timpul liber, decât să te uiti la televizor.

La fel ca și muzica, jocul de șah are o lungă listă de beneficii mintale, cum ar fi:

 • Îmbunătățirea memoriei.
 • Creșterea abilităților de rezolvare a problemelor (prin adaptarea la mișcările adversarului).
 • Ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

Jucătorii de șah trebuie să se gândească în mod constant. Deși este posibil să ai o strategie în minte, mișcările adversarului tau te forțează să te adaptezi aproape în mod constant. Astfel de strategii iti pot îmbunătăți inteligența si iti usureaza rezolvarea problemelor.

33. Echitatie

Echitatia iti va permite sa intri cu adevarat in contact cu natura, nu numai prin a fi in aer liber ci si alaturi de un cal.

Deținerea unui cal este destul de scumpă, deci este o idee bună să practici acest hobby la un centru de echitatie. Acolo vei putea să calaresti alaturi de un călăreț cu experiență și să vezi dacă este ceva care iti place cu adevărat.

34. Limba straina

Învățarea unei noi limbi straine în timpul liber necesită mult efort, însă recompensele potențiale sunt imense:

 • Iti poate îmbunătăți memoria.
 • Acesta iti poate îmbunătăți abilitatea de a efectua mai multe sarcini.
 • Reduce riscul de demență.

Este extrem de util în afaceri (multe companii au birouri în întreaga lume iar cunoașterea unei alte limbi te poate ajuta să te conectezi).
Poti avea o experiență de călătorie mai bună (cunoașterea unei limbi straine oferă o înțelegere mai profundă a culturii).

Dacă esti interesat să înveti o limbă, poti merge la un curs sau puteți descărca o aplicație ce te poate ajuta.

35. Calatoriile

Există foarte puține hobby-uri pentru barbati care te pot învăța mai mult decât călătoria.

Calatoria te poate ajuta sa inveti culturi noi. Limbi noi. Bucatarii noi. Vei vedea noi locuri incredibile și vei învăța noi abilități acolo. Iti poti schimba perspectiva asupra lumii.

Principalul motiv pentru care oamenii nu călătoresc mai mult este că acest hobby este mai scump. Deci, dacă vrei să călătorești, dar nu ai prea mulți bani, planifică o mică călătorie. Călătoria/experiența unor noi locuri nu trebuie să fie obligatoriu în străinătate.

36. Dans

Femeile isi doresc un bărbat care să danseze cu ele, făcând dansul să fie unul dintre cele mai atractive hobby-uri pentru barbati pe care femeile le apreciaza.

În afară de asta, este un hobby nebun de distractiv, este activ și social.

Există destul de multe dansuri de care te poti apuca:

 • Tangou
 • Vals
 • Mambo

Fiecare este un stil complet unic.

37. Astrologia

Astronomia este studiul unor obiecte precum stelele, planetele, asteroizii și galaxii.

S-ar putea să începi să studiezi astronomia doar pentru că cerul noaptea este fără îndoială foarte frumos dar când ai o înțelegere profundă a ceea ce cauți, poate face cerul de noapte mult mai incredibil.

Știți că cea mai apropiată stea (cu excepția soarelui) este la 4,24 ani lumină distanță? Asta înseamnă că, dacă ai călătorit cu viteza luminii, iti va lua 4,24 ani pentru a ajunge la ea. Uimitor, nu?

38. Alergat

Alergatul este unul dintre cele mai simple hobby-uri pentru barbati pe care le poti începe. Tot ce ai nevoie este o pereche de pantofi de alergat pe care ii vei gasi aici.

Alergatul este, de asemenea, unul dintre cele mai sănătoase hobby-uri, atât fizic cât și mental.

Din punct de vedere fizic, te poate ajuta sa:

Construiesti niste muschi puternici.

 • Ajută la scăderea în greutate prin arderea surselor de calorii.
 • Reduce riscul apariției cheagurilor de sânge.
 • Îmbunătățeste sistemul imunitar (te vei îmbolnăvi mai rar).
 • Din punct de vedere mental, poate:
 • Reduce în mod semnificativ sursa de stres.
 • Reduce riscul depresiei prin secreția de hormoni

Nu e rău pentru un hobby, nu?

39. Culturism

Culturismul este un hobby foarte popular pentru bărbați. Este o modalitate puternică, bărbăteasca de a fii în formă sau sănătos.

Dar înainte de a incepe sa faci culturism ti-as sfatui sa iti cauri un instructor personal care te poate învăța tehnici de ridicare în siguranță și iti poate oferi un program pe care sa il urmezi intr-o sala de gimnastică.

40. Muzica

Muzica a fost o parte a vieții de la începutul omenirii. Arheologii au găsit fluiere sculptate din os de mamut, estimate a avea peste 40.000 de ani vechime.

În timp ce instrumentele au devenit puțin mai sofisticate decât sculpturile osoase, beneficiile muzicii au rămas aceleași:

 • reduce simptomele sursei de depresie
 • ameliorează sursa de stres
 • iti poate ridica starea de spirit

Și toate aceste beneficii provin doar de la ascultarea muzicii.

In concluzie

Cei mai mulți barbati, in timpul lor liber nu fac altceva decat sa porneasca televizorul in cautare de ceva distractiv.
Dar nu trebuie să fii acel om. Încearca unul dintre aceste hobby-uri pentru barbati din lista de mai sus si te asigur ca vei avea mult mai multe de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.