Cum să începeți sa creati o cramă de vin: Rafturi de vinuri pentru bugete realiste

Nu trebuie să trăiești peste o peșteră de calcar sau să ai bugetul unui aristocrat din secolul al optsprezecelea pentru a pastra musai vinul de la pivniță. Desigur, există opțiuni de ultimă generație, inclusiv frigidere de vin și crame de vinuri personalizate.

Cu toate acestea, puteți începe cât de simplu vă place, cu un raft de vinuri cumpărat la un magazin de mobilă de acasă și adăugați mai mult pe măsura creșterii colecției.

Iată câteva sfaturi despre vinurile stocate în pivniță :

1.Configurați suporturile într-o zonă rece, întunecată a casei, cum ar fi subsolul, camera de depozitare frigorifică sau dulapul care au cele mai bune condiții pentru depozitarea vinului. Subsolurile sunt deseori cele mai bune locuri, deoarece betonul se încălzește și se răcește lent, care sunt aproape de condițiile ideale pentru vinul de la pivniță.

Dar trebuie avertizat: până la sfârșitul fiecărui sezon, căldura sau frigul acumulat în beton poate încă să facă condițiile mai puțin decât ideale pentru depozitarea pe termen lung a vinului.

Rack-urile cu costuri reduse pot fi cumpărate prefabricate sau în seturi de montaj „do-it-yourself „. Materialele sunt de obicei oțel inoxidabil, rețele de sârmă și lemn.

Corpurile din oțel inoxidabil și din sârmă, deși mai ieftine, sunt cele mai puțin de dorit, deoarece metalul conduce la temperaturi mai extreme decât flaconul și poate provoca dungi reci unde atinge sticla.

Rășinile de brad, cum ar fi pinul și bradul, deși sunt mai predispuse la deformare, sunt opțiuni bune, cu costuri reduse – în special datorită faptului că sunt mai ușor de folosit și mai ușor de transportat decât cele de foioase.

Cu toate acestea, cele mai bune rafturi sunt cele realizate din pădurile tropicale mai scumpe, cum ar fi rasinoasele californiene. Acestea absoarb umezeala cu mici deformări, nu sunt aromatice și astfel nu afectează mirosul vinului prin plută și nu au nevoie de lac sau de finisare. In cazul în care să cumpere Rafturi de vin Ikea si KIKA vind rafturi de lemn prefabricate cu costuri reduse.

Magazinele speciale de vinuri și constructorii de pivnițe personalizate vând, de asemenea, aceste rafturi împreună cu alte accesorii subterane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *