Te speli pe dinti… e ceva ce toti dintre noi stiu sa faca dar multi nu reusesc sa faca acestu lucru corect. Esti unul dintre ei? Daca tii la sanatatea ta, trebuie sa te speli corect pe dinti.
Majoritatea problemelor dintilor si cavitatii orale sunt cauzate de placa bacteriana care o putem diminua, elimina sau preveni daca efectuam un periaj dentar corect.
Bacteriile ce se formeaza in cavitatea bucala si tartrul care se depune pe dinti pot provoca o serie de probleme cum ar fi respiratia urat mirositoare, ingalbenirea dintilor, aparitia cariilor, etc.
Problemele provocate pot avea o serie de consecinte negative cum ar fi: afectarea comportamentului social, stres emotional si scaderea respectului de sine.
Medicii stomatologi ne sfatuiesc sa folosim periuta de dinti de cel putin 2 ori pe zi pentru a evita depunerea bacteriilor si formarea tartrului.
In ultimii ani periutele electrice au inceput sa fie folosite de mai multa lume.
Periuta electrica umbunatateste sanatatea gingivala si este mult mai eficienta decat cea clasica deoarece aceasta are un numar de rotatii mult mai mare decat o periuta normala. Aceste rotatii in plus ajuta la eliminarea placii bacteriene in proportie de pana la 99%.
Pe piata au aparut zeci de modele iar decizia de a alege o periuta de dinti electrica este tot mai grea.
Mai jos iti voi da cateva sfaturi ce iti pot fi utile in alegerea periutei electrice.
Tipul de alimentare
Gandeste-te daca doresti o periuta de dinti reincarcabila sau una pe baterii. Diferenta dintre ele este usor de intuit. Pe cea reincarcabila o poti incarca la priza iar pentru cea de a doua trebuie sa cumperi baterii.
Tipul de miscare
- Rotativ
- 3D
- Sonic
Periutele de tip rotativ se rotesc si sunt cele mai ieftine. Periutele 3D combina pulsatiile cu rotatiile iar cele sonice vibreaza la viteze mari.
Daca ai probleme cu gingiile, ai dinti sensibili sau vrei sa ii albesti nu e nici o problema, poti sa iti alegi periuta electrica in functie de beneficiul pe care il doresti.
Functie cu cronometru.
Acest tip de periute electrice sunt dotate cu un cronometru pentru ca tu sa poti respecta cele 2 minute recomandate pentru periaj de catre medicii stomatologi.
Senzori de presiune.
Acestia te avertizeaza atunci cand apesi prea tare si risti sa iti ranesti gingiile
Unele periute se decoloreaza atunci cand e cazul sa le inlocuiesti capul.
Periuta cu irigator.
Acest irigator nu face altceva decat sa inlocuiasca ata dentara.