Locații ce merită vizitate – Unde să mergi concediul acesta?

Nu știi ce să mai vizitezi? Iată câteva locații pe care ți le recomandăm în cazul în care ai nevoie de idei pentru următorul concediu.

Gradina Zoologica Schonbrunn – Viena, Austria

Grădina zoologică Schönbrunn este cea mai veche grădină zoologică din lume .A fost fondata în 1752 și face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1996. De patru ori la rând (2008 , 2010 , 2012 și 2014 ), a fost nominalizata ca cea mai bună grădină zoologică din Europa .In 2008, au fost un numar record de 2,6 milioane de vizitatori . O atractie deosebita o reprezinta ursii panda aflati aici. Pe langa agrement, gradina zoologica este si centru de cercetare si educare.

Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk- Ankara, Turcia

Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk (Anitkabir) este mausoleul fondatorului și primului președinte al Republicii Turcia. Monumentul se afla in Ankara pe colina Anittepe. Ataturk- fondatorul Turciei moderne a murit in 1938. Pentru proiectarea monumentului a fost organizata o competitie la care au participat 47 de tari, insa proiectul castigator a fost cel al profesorilor Emin Onat si Orhan Arda. Constructia a inceput in 1944 si s-a finalizat in 1953.

Citește aici: Totul despre Transfăgărășan

La intrare ,de o parte si de alta, drumul este flancat de sculpturile a 24 de lei. Mausoleul gazduieste si un muzeu dedicat lui Ataturk ce cuprinde imbracaminte, mobilier, seturi de bărbierit , cadouri și alte bunuri ale lui Ataturk, fotografii cu el și familia sa, si impresionanta sa biblioteca.

Cascada Krimml Austria

Cascada Krimml arunca apa aproximativ 380 m în jos, în profunzime – un spectacol ​​impresionant care cu siguranta merita vizitat. Tocmai de aceea acest spectacol natural aduce peste 400.000 de vizitatori anual veniti din toata lumea pt a se minuna de a 5- a cascada ca marime din lume si cea mai mare din Austria. De asemenea, o atractie deosebita cu peisaj spectaculos si o vedere deosebita asupra cascadei o reprezinta drumul Grossglockner Hochalpenstrassen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *