Sărbătoarea Luminii. Luna Nouă în Săgetător

I. Luna nouă în Săgetător de pe 18 decembrie ce presupune alinierea pe aceeași axă a Pâmântului, Lunii, Soarelui și Centrului Galactic, considerat a fi și de astronomi Sagittarius A, reprezintă unul dintre cele mai importante momente “astrale” ale vieții noastre ce poate fi considerat de departe Diamantul dinamicii cosmice ce reflectă transformarea noastră și alinierea cu Pulsul Vieții și ce vrea el a ne hărăzi întru creșterea noastră a tuturor.

Dacă suntem familiarizați cu întrepătrunderea dintre Macrocosmos și Microcosmos, putem vedea că această aliniere în exterior cu sursele de vitalitate și energie: Soare, Lună, Centrul Galaxiei, presupune și o aliniere în interior cu sursa Vieții ce ne animă, o deschidere către a gusta din grația Ființei, dar și un moment extraordinar menit să ne ofere foarte multe “insight-uri” și informații despre menirea și condiția noastră.

Astrologia nu vorbește despre fatalisme, ci ne sugerează posibilitatea de a accesa anumite potențiale fractalice. Nu e nici un pic un pic de defetism aici, ci doar o fereastră deschisă către a înțelege ritmurile pline de vibrație ale cosmosului și implicit posibilitatea de a “profita” de ele.

Luna nouă din Săgetător are puterea unei eclipse, iar darurile ce ne sunt aduse urmează a fi integrate în următoarele luni și poate ani. Ea vine cu puterea sintezei unor experiențe acumulate în ultimii 30 de ani, ceea ce este fabulos.

Însă pentru a putea îmbrățișa “oferta” astrală și a transformării colective din ultimile trei decenii este de dorit să fim într-o stare de dezgolire totală. Precum pruncii, să avem bucuria de a nu ști nimic, lăsându-ne ghidați de Voia Vieții. Starea de a fi paharul gol, demn de a fi umplut și împlinit, este starea ideală.

Luna nouă ne cere să vibrăm în ecuația smereniei și a plecăciunii pentru a-i primi și percepe Grația și Mărinimia. Da, vine Moș Crăciun cu daruri imense, iar noi suntem invitați să le putem primi prin a FI receptivitate absolută.
II. În 1987, mai exact pe 16 & 17 august a avut loc Convergența Armonică, primul eveniment spiritual mondial sincronizat desfășurat în mai multe locații cheie ale planetei.

Convergența Armonică a avut rolul de a deschide o nouă etapă de evoluție în istoria omenirii prin activarea unei linii temporale ce permitea evoluția pe frecvențe înalte a întregii umanități. La modul metaforic se poate spune că evenimentul Convergența Armonică a avut principala intenție ca întreaga umanitate să aibă iarăși acces la “focul celest”.

Configurația astrală a momentului confirmă intenția Convergenței. Soarele, Marte, Mercur, Venus se aflau într-o conjuncție strânsă în focul solar al Leului, Uranus și Saturn (mai ales Saturn) în focul galactic al Săgetătorului, Jupiter și Nodul Nord în focul noilor începuturi specifice Berbeclui. O piramidă regală de foc.

Convergența Armonică a atins prin magnitudinea evenimentului inimile a milioane de oameni și data de 16-17 august a însemnat începutul unei transformări colective prin asumarea și interiorizarea informațiilor păstrate în tradițiile spirituale importante sau adaptate prezentului de anumiți pionieri în ceea ce privește (re)cunoașterea potențialului uman, lărgirea conștiinței și pășirea pe drumul întregirii tuturor inteligențelor ce caraterizează natura umană.

2012 a fost un moment profețit de Convergența Armonică ca fiind un an de turnură în evoluția omenirii ceea ce este pe jumătate adevărat. La modul cel mai obiectiv anul 2017 este anul în care omenirea intră într-o nouă fază evolutivă împlinind unul din “menirile” istoricului eveniment din august 1987.

Prin 2 evenimente astrale, 2017 se asemeneană foarte mult cu datele Convergenței Astrale din 1987 și îi oferă continuitate în marea spirală a evoluției.

La momentul eclipsei din 21 august Soarele, Luna, Marte și Nodul Nord se aflau într-o conjuncție strânsă în Leu trimițând către Pământ noi coduri solare, Saturn în Săgetător cu puterea de a-i împuternici cu înalte energii galactice pe cei pregătiți să le integreze și să le asimileze, iar Uranus în Berbec, toate desemnând iarăși o piramidă regală în semnele de foc.

Următorul eveniment astral ce vine în continuitatea și amplificarea eclipsei de Soare din 21 august, este luna nouă din Săgetător ce este perfect aliniată cu Sagittarius A, centrul galaxiei, moment astral ce reface piramida regală din semnele de foc (cu un orb mai mare, e drept).

Luna nouă din 18 decembrie este într-o conjuncție strânsă cu planeta Saturn, ce la câteva zile părăsește triumfal zodia Săgetătorului pentru a începe o nouă poveste de 29-30 de ani și odată cu acest moment își oferă toate darurile celor deschiși și pregătiți să le primească.

Dincolo de evoluția fiecăruia, acest eveniment astral ce îl are pe Saturn vedetă ne oferă darul sintezei unor experiențe colective derulate în ultimii 30 de ani.

Începând cu Convergența Armonică au fost aduse progresiv în conștiința umanității mai toate sistemele spirituale ale omenirii, create metode noi de auto-cunoaștere și dezvoltare personală într-un avânt nemaîntâlnit în ultimii mii de ani. Vrând nevrând, am devenit Cobaii unui experiment de reamintire a cine suntem cu adevărat.

Iar în laboratorul reamintirii au avut loc și accidente, derapaje, atitudini extreme sau infantile, absolut toate fiind parte din dinamica unui evoluții de care aveam cu toții mare, mare nevoie.

Pe lângă darurile imense răsărite odată cu deschiderea către Universul Spiritual și expansiunea conștiinței, către noi au început să planeze pentru a ne seduce și poate a ne testa și tot felul de himere și povești spirituale copilărești sau terifiante. E firesc.

Ieșiți dintr-o beznă a conștiinței și simțirii, pentru a ajunge la maturitate a fost necesar să înghițim și gogoși spirituale și să mimăm profunzimea când abia puteam rosti cîteva cuvinte cuprinse de fiorul autenticității și înrădăcinării în măreția și nemărginirea spiritului.

Trăim de câțiva ani atât o expansiune a discursului spiritual, cât și o inflație lesne de înțeles. Iar pe acest fond Saturn aflat la final de tranzit în Săgetător (unul din promotorii spiritualității) se bucură nespus să facă ordine și să ne ofere darul sintezei și a maturității spirituale

. Sprijinit de un Mercur retrograd tot în Săgetător, prin această lună nouă, Saturn ne invită ca în lunile viitoare să simplificăm la maximum tot discursul spiritual și mai ales să îl umanizăm canalizându-l strict către a înțelege natura umană și secretele ei ce ni se relevă prin înțelegerea și activarea inteligențelor ce rezidă în corpul uman.

(Vezi creierul abdominal, cel al inimii, al medullei oblongata, a creierelor craniene, inteligența coloanei vertebrale, măduvei oaselor și a căror activare ne oferă posibilitatea de a ne conecta cu octave mai înalte ale Ființei/ Conștiinței Universale/ Spiritului)

La 3 zile după Luna Nouă, Saturn intră în Capricorn și deschide un nou capitol în istoria omenirii și implicit a gestionării darurilor saturniene ce au darul de a rescrie structura întregii societăți.

Intrând în Capricorn Saturn ne solicită imperativ să manifestăm maturitatea spirituală obținută după 30 de ani de pregătire, ani ce prin dinamica și accelerarea evenimentelor pot fi cu lejeritate considerați a fi secole

. Da, am trăit în ultimile decenii experiența a ceea ce înainte de 87 se petrecea în sute de ani (vezi mult discutata accelerare a timpului).

Iar din 21 decembrie suntem invitați să aplicăm tot ceea ce am învățat, să inițiem proiecte extrem de pragmatice și pe termen lung sinonime cu a ne scrie în trupul și realitatea Pământului propriile Opera Magna.

În această maturitate și cutezanță constă mult așteptata naștere a noilor structuri sociale (vezi conjuncția Saturn Pluton din Capricorn ce va urma) menite să ghideze treptat întreaga omenire către o eră a armoniei, păcii, prosperității, iubirii.

În același timp Saturn în următorii ani poate orchestra tot feul de evenimente “teribile” care au atât rolul rolul de a ne forța dezmorțirea și participarea la manifestarea Noii Lumi, dar și de a arăta în ochii tuturor cât de penibile sunt vechile instituții.

Pe acest fond, la nivel politic și instituțional, e posibil să apară derapajul către forme semidictatoriale o evidentă și periculoasă îngrădire libertății și anularea unor fundamente ale democrației.

Cu scopul de a ne dezmorți și canaliza energia constructiv în folosul tuturor. În nici un caz Saturn nu va fi blând și cuminte.

Odată cu Luna Nouă darurile lui Saturn, Cronos, Moș Crăciun încep să curgă peste noi în cascadă. Daruri excepționale, daruri ce ne cutremură odată ce conștientizăm că a venit linia temporală a manifestării măiestriei conținute în simplitatea ființei umane.

III. Sincron cu aceste implicații saturniene ce au menirea de a ne sprijini să facem saltul dintr-un timp al rătăcirii și destrămării într-un timp calitativ al zidirii capodoperelor și a celebrării măreției Ființei, luna nouă de pe 18 reprezintă prin alinierea cu Sagittarius A o Sărbătoare a Luminii.

Perfecta aliniere a Pământului cu cele trei surse de lumină (Luna, Soare, Centrul Galaxiei) se întâmplă foarte rar și ea vine să întărească credințele despre anul 2017 ca an al unor noi începuturi și a unui salt imens în conștiință.

Dacă ai șansa să poți observa de-a lungul anilor dansul lunilor noi și pline, a eclipselor, poți observa o anumită muzică, acordare și perfectă sincronizare a aștrilor cerești. Și chiar poți afirma că nu există întâmplări și coincidențe. Ci armonie pură.

Într-un anumit fel, dacă ne-am raporta la sursa de energie ce alimentează Galaxia noastră, ziua de 18 (gradul 27 din Săgetător) ar putea avea însemnătatea unei zile de An Nou mai mult decât multe alte zile. Însă în realitate timpul curge în spirală fără a presupune finalitatea a ceva.

Ziua alinierii cu Centrul Galaxiei vorbește despre alinierea cu Eternul Început, cu Sursa de Energie și Lumină care face să pulseze mai toți sorii pe care îi vedem pe cer

. Raportat la lumea interioară Sărbătoarea Luminii ne oferă posibilitatea de a lăsa la nivel colectiv cea mai cristalină lumină să răsară din profunzimile ființei.

Desigur fiecare zi are lumina ei, fiecare clipă este un portal, iar acest etern adevăr nu exclude deschiderea noastră față de o realitate cosmică, dimpotrivă, prin maturitate ne autorizează să onorăm și să integrăm fluxurile energetice ce vin către noi și totodată să ne recunoaștem identitatea galactică și apartenența la o realitate macrocosmică mai mult decât vastă.

Continuând pe firul sărbătoririi luminii, în mod fericit Luna Nouă activează Cheia 11 Obscuritate, Idealism, Lumină invitându-ne cu atât mai mult să ne aliniem în următoarele luni cu grația și logica luminii.

Lumina ce este des pomenită în aceste rânduri și despre care se vorbește în multe scrieri și transmisiuni este în realitate o frecvență energetică foarte înaltă, ce vine dinspre Sagittarius A spre Soare și apoi spre planeta noastră, ce conține raze gamma, x, neutrino etc Ea, printre altele, ne ajută să ne trezim din adormirea cauzată de energia apăsătoare a Pământului ce își originea în suferința și emoțiile distructive (frică, ură, teamă, angoasă, rușine, negare, vinovăție etc) stagnante în “creierul abdominal” al omenirii din vremuri ancestrale.

Rolul ei este de a a ne împuternici (activarea plexului solar, a centrului inimii și a altor inteligențe) și de a rescrie pas cu pas întreaga realitate înconjurătoare, implicit cea a corpului fizic și a materiei specifice Pământului.

Ea nu are nici o legătură cu dualitatea Lumină vs Întuneric și nu presupune nici o luptă între nimeni și nimic, ci o invitație eternă de evolua/călători pe spirala evoluției în frecvențe mai înalte.

III. Cerurile galaxiei și cele ale inimii ne pregătesc pentru o mare Sărbătoare și în același timp ne strigă pe toți pe “numele” nostru de ființe iubitoare și simțitoare să onorăm această aliniere și zilele ce o preced sau succed.

Cum? Exact cum știe fiecare să își lumineze viața lor și a semenilor. Dăruind bucurie, iubire și preț de câteva zile, care să includă și Solstițiu de Iarnă, să facem ca viețile noastre să fie o Sărbătoare a Luminii condimentată cu multe lumânări și artificii, chiote de bucurie și hohote de râs.

Personal pe 18 invit vă invit pe cât mai mulți dintre voi ca în jurul orei 21 să lecturăm împreună cheia 11 și prin intenție să o activăm pentru întreaga umanitate la nivel de Dar și Siddhi, asumându-ne acceptarea și alchimizarea Umbrei.

Putem să organizăm un mic eveniment în casele noastre sau în spații publice și invităm prietenii și membri ai familiei de suflet și împreună să trăim mai intens activarea pe termen lung a cheii 11 la frecvențe înalte. Doar e Sărbătoarea Luminii și o aliniere cu Eternul Început al Sursei, nu?

“În marele arc rotitor al celor 64 de chei ale Genelor, fiecare cheie are o poziție exactă în relație cu cosmosul și astfel filtrează curentul cosmic de la intrarea sa în sistemul nostru planetar. A 11 Cheie a Genelor este cea care se raportează geometric la miezul galactic însuși. De aceea, din acest miez, prin al 11-lea Siddhi, emană lumina esențială.

Pe măsură ce ne deplasăm spre și dincolo de 2012, lumina pură din acest miez galactic va ajunge geometric pe planeta noastră și va începe să ne transforme rapid întregul ecosistem. Acest lucru ne va face ADN-ul să-și elibereze și el lumina lăuntrică și să catalizeze starea siddhică în mulți oameni.

Acest fenomen la rândul său va crește exponențial câmpul de frecvențe al întregii omeniri și al Gaiei înseși.” Fragment din Cheile Genelor de Richard Rudd

Luna Nouă de pe 18 (sprijinită de eclipsa din 21 august) și perioada deschisă de ea, are puterea și harul de a activa un anumit număr de ființe umane la condiția de “porți” solare și galactice (e un mod metaforic de a zice), cu rolul ulterior de a-i activa pe alții, înțelegând prin asta posibilitatea acelor ființe (după decenii de pregătire) de a recepta și distribui către întreaga planetă pachete informaționale emise dinspre centrul galactic și filtrate și adaptate condiției Pământului de Soare.

Acest salt magnific poate fi realizat doar de cei care au corpurile adaptate la frecvențe înalte (și implicit au alchimizat foarte mult din umbrele personale și colective) însă nu acest aspect este important, ci faptul că activarea acestora va genera o transformare extraordinară în toți oamenii atât prin accelerarea procesului evolutiv al întregii rase umane, cât și prin susținerea și facilitarea acestuia.

În același timp tocmai prin sinteza cerută de acest moment, mulți dintre noi vor reuși să integreze multe experiențe sprituale, să le sedimenteze și să le transmită semenilor prin filtrul simplității și al concreteții, gest ce va apăsa pe pedala de accelerație a evoluției într-un număr foarte mare de oameni.

Darurile ce vor încolți după această lună nouă și frecvența înaltă generată se vor revărsa în următoarele luni și ani peste toți oamenii și destinele întregii societăți.

Mesajul lunii noi și implicit sinteza ce suntem invitați să o facem, este completată magistral de prezența lui Marte și Jupiter în Scorpion. Mulți ar zice că e bai & vai, însă aflați în acest prag al unei posibile maturități nu putem decât să ne bucurăm.

Nu numai că Scorpionul este destul de greu de înțeles și că cele două planete sunt o sursă de șanse imense foarte bine camuflate, atât timp cât știi să le folosești energia și potențialul, însă prezența celor două planete ne ajută ca odată pentru numele Vieții, să luăm în calcul lumea UMBRELOR ca parte integrantă a evoluției și ființei noastre.

Marte și Jupiter ne oferă imensa oportunitate a alchimizării reziduurilor emoționale distructive personale, strămoșești și rasiale ce sunt stagnante în creierul/corpul emoțional.

Activarea plexului solar și ulterior al Centrului Inimii ce are puterea de a dinamiza întreaga inteligența latentă din corp, (ce ne duce la întregire, un termen mult mai sănătos, fluid și uman decât așa zisa iluminare) se poate realiza doar prin alchimizarea umbrelor ce nu mai pot fi ignorate, ascunse, ci recunoscute ca parte integrantă a noastră, îmbrățișate printr-o totală acceptare și manifestare a bândeții față de ele.

Iubirea de sine, este poibilă doar atunci când suntem pe deplin dispuși să ne vedem latura “întunecată” fără judecată, ca parte a dinamicii evolutive și moștenire oferită pentru a participa la “înălțarea” pământului pe frecvențe înalte. În corecta abordare a lumii umbrelor și totala acceptare prin blândețe a lor se află magia salturilor către octavele superioare ale Ființei.

Față în față cu propriile umbre învățăm să ne debarasăm de judecată, învățăm blândețea, apoi detașarea și deprindem lecția supremă a sincerității ce ne va ajuta ulterior să mergem deplin pe drumul individualității și activării inteligenței din medulla oblongata ce ne va înrădăcina deplin în măreția Ființei Eterne, a Sinelui mai Înalt, a Spiritului.

Începând acest sfârșit de 2017, pentru a profita deplin de valurile de energie masivă ce curg și vor curge din ce în ce mai radiant înspre noi, este vital, dacă nu am făcut-o până acum, să ne creăm o știință a modului în care ne raportăm la suferință, durere și frecvențele joase generate de ură, frică, negare, vină, angoasă, rușine etc.

Dacă până acum s-a pus un accent minor pe purificarea corpului emoțional, de acum încolo se va vorbi din ce în ce mai mult despre imperativul acestui proces pentru a putea evolua cu adevărat

Examenul de maturitate pe care suntem invitați să îl trecem constă și în a manifesta deplin respect față de zona noastră de suferință, durere și zbucium emoțional.

Aceste aspecte spinoase, nu doar fac parte din viața noastră, ele ne sunt proprii învățători și arta de a gestiona aceste trăiri mai furtunoase este sinonimă cu a învăța cu adevărat compasiunea, iubirea și curgerea prin miracolul vieții.

Fiind o fire emotivă, uneori prea emotivă, dar și înfocată, am avut enorm de învățat de la deschiderea către zona mlăștinoasă a emoțiilor și am înțeles prin aventurarea în propria-mi durere și transformare că negarea umbrelor este sinonimă cu sinuciderea spirituală.

Prin sesiuni masive de purificare emoțională accelerate de traiul în Apusenii cei auriți ce au o energie ce amplifică enorm procesul de curațire a creierului abdominal și prin anumite informații ce am fost norocos să le primesc sau să le descopăr, am sintetizat în timp un fel de artă/știință a purificării corpului emoțional ca prag eminamente necesar pentru a face saltul către deschiderea Centrului Inimii și activarea treptată a tuturor inteligențelor din corp.

Conștient că foarte multă lume înnoată în apele agitate ale emoțiilor de frecvență joasă și că suntem învățați să le reprimăm, printr-o nesănătoasă raportate doar la “lumină” și “pozitiv” (una din hibele inflației spirituale din ultimii 30 de ani) sunt mai mult decât dispus să ofer consiliere și să împărtășesc tot ceea ce am înțeles despre dinamica activării centrului Inimii ce presupune în primul și în primul rând purificarea creierului/corpului emoțional și gestionarea umbrelor. E un proces ce se realizează treptat, pas cu pas, exact după o logică saturniană ce merită tot respectul și toată atenția cuvenită.

Drumul spre lumină trece prin valea umbrelor, însă poate cel mai vibrant mesaj pe care îl putem primi despre lumea umbrelor este că la nivel individual ele vor dispărea definitiv, când întreaga frecvență a umbrelor va dispărea de pe Pământ sau Pământul se va ridica deasupra lor pentru totdeauna.

Simțind înțelesul vorbelor de mai sus, realizăm că e o diferență imensă în a fi captiv umbrelor, mai ales prin negare și refulare, și a învăța cum să gestionezi aceste frecvențe joase în folosul tuturor.

Fiindcă pentru a generaliza la nivel planetar Sărbătoarea Luminii, este obligatoriu să participăm mai întâi la alchimizarea zonelor obscure, unde da, învățăm să radiem cea mai pură lumină.

Luna nouă de pe 18 este evenimentul astral la care am meditat cel mai mult în această viață. M-a strigat de multe zile să îndrăznesc să îi înțeleg “logica” cât de cât și poate mai mult să scriu ce curge, invitând oamenii să mediteze la această aliniere și Sărbătoare a Luminii.

Sunt bucuros că rândurile au curs cum au curs, că luna nouă are un Ascendent în Capricorn vorbind despre maturitate, munți înalți de escaladat și despre un drum lung ce se așterne de pe 21 în calea planetei Saturn.

Și dând curs simetriei și continuității, reiau la final o imagine aflată la începutul acestui text. Luna nouă ne cere să vibrăm în ecuația smereniei și a plecăciunii pentru a-i primi și percepe Grația și Mărinimia. Da, vine Moș Crăciun cu daruri imense, iar noi suntem invitați să le putem primi prin a FI receptivitate absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *