Cum ne-am ales cu o ședintă foto de logodnă gratuită, în Islanda

Faza cu logodna e povestită aici, fresh, la câteva zile de la moment. Pozele făcute cu telefonul din postarea aia erau ilustrarea noastră perfectă a evenimentului pentru cei de acasă. Nu ne-ar fi trecut niciodată prin cap să ne facem o ședință foto de logodnă serioasă.

Și pentru că vorba aia cu niciodată să nu spui niciodată n-a apărut degeaba, s-a întâmplat că ne-am tras o ședintă foto profi de logodnă și ne-a și plăcut – cel mai mult ne-a plăcut că nu ne-a costat nimic, desigur, dar și partea cu pozatul.

Ne plac fotografiile, facem la greu în fiecare loc nou, după cum ne pricepem, ba chiar și nouă înșine – nu doar selfies, ci și dintr-alea cu trepied, care ne cuprind mai pe de-a-ntregul :P. Dar să pozăm noi așa elegant pentru un fotograf profesionist, neah, sigur ar fi fost foarte penibil. Ei bine, we did it!

Imediat după ziua cu pricina, undeva pe la finalul călătoriei noastre în Islanda, am postat imaginea asta pe Instagram, cu hashtag-urile de rigoare (#engagement, #iceland etc.):

Îmi amintesc și acum că așteptam autobuzul spre Reykjavik lângă o benzinărie, eram bucuroasă că aveau wi-fi fără parolă și-am zis să postez repede că cine știe când mai prindem.

Ei bine, am prins wi-fi și în autobuz, așa că am citit imediat mesajul primit pe Instagram de la Michael Chan, un fotograf de nunți din Canada care ne invita să participăm la o ședintă foto de logodnă (de care alta, haha) gratuită.

De ce era fără costuri? Simplu, omul venea oricum în Islanda pentru un eveniment (pentru care chiar era plătit) și ca să își îmbunătățească portofoliul, în cele 2 zile libere, voia să fotografieze alte două cupluri.

Un pic de scepticism roia în căpșorul meu, de ce să mint, dar pentru că încerc să rămân mereu open-minded (un avantaj în călătorii, de altfel) i-am răspuns repejor că da, ne-ar plăcea, dar n-am omis să menționez că sper că partea cu gratuitatea e pe bune pentru că noi plecăm în 2 zile și nu mai avem niciun ban, că n-avem alte haine în afară de cele de munte la noi și nu prea credem că ne pricepem la pozat.

Răspunsul lui m-a asigurat că ședința nu implică niciun cost pentru noi, că vom primi la final câteva fotografii editate și că nu contează cu ce vom fi îmbrăcați sau dacă avem frică de cameră, tot ce vrea el e să surprindă couples in love. Am zis: ok, couple in love suntem, deci ceva ar trebui să iasă.

Sincer, aveam emoții un pic mai mari decât la momentele de verificare a vremii. Însă totul a fost super drăguț :). Ne-am întâlnit cu Michael în Reykjavik, dar nu am stat mult și am pornit spre Peninsula Reykjanes, un loc care era pe lista noastră, dar în care nu mai aveam cum să ajungem, neavând mașină.

Am oprit în câteva locuri foarte frumoase și am fost tare recunoscători că am avut ocazia să le vedem. Iar Michael a fost atât de drăguț încât a refuzat să ne ia bani pe benzină (mașina era închiriată de el).

Citește aici și despre: Cum faci autostopul în Islanda?

Am stat cam o jumătate de zi împreună, așa că pe lângă discuții de tipul “look into her eyes” “hm, like that?”, “talk to me about how you’ve met”, “make funny faces at each other” (și apoi era greu să ne oprim din râs), am vorbit o mulțime de alte lucruri, despre țările noastre, obiceiuri și pasiuni, nunți (că de, omul e fotograf de nunți) și călătorii. Și mâncare. Chiar a fost distractiv!

Poate că ne-am fi lipsit ușor de o ședință foto de logodnă, dar ne pare bine că am văzut încă puțin din Islanda înainte de plecare și avem și imaginile astea drăguțe (și profi) ca amintire, nu musai de logodnă, dar de timp în doi în Islanda cea magică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *