Sfaturi alpha pentru o zi specială

Chestia nasoală cu Valentine’s Day în România e că nu-ţi lasă opţiuni de ieşire. E programată prost pentru clima de la noi. Dacă ar fi fost pusă sărbătorica asta undeva mai în primăvară, ţi-ai fi dus iubita la meci, pe stadion. O pungă de seminţe şi berea băută pe furiş înainte de trecerea cordonului de jandarmi şi totul s-ar fi rezolvat de la sine. Timp de 90 de minute ar fi fost perfect. L-aţi fi înjurat cu năduf pe jucătorul oaspeţilor care se preface accidentat cu tibia franjuri, pe ţăranii ăia din galeria adversă, pe arbitru, pe antrenor, pe mitică, pe patriarh şi şeful guvernului. Adică pe toată lumea. E interesant cum, atunci cînd joacă echipa ta favorită, parcă toate se aliniază împotriva ta. Este şi un risc în a-ţi duce prietena, iubita, soţia, la meci de ziua îndrăgostiţilor. Mai ales dacă este şi unul important. În cazul unui eşec este foarte posibil s-o scoţi pe ea vinovată, şi atunci ar fi bine să iei în calcul chiar o despărţire. Chiar nu poţi să trăieşti cu o persoană care aduce doar ghinion echipei favorite.

Dar cum ziua îndrăgostiţilor este programată în pauza competiţională, atunci eşti cumva asigurat în privinţa asta. Rămîne să găseşti altceva pentru a marca momentul. O chestie foarte dificilă, care se poate asemăna într-un anumit fel cu scoaterea ţării dintr-o criză economică. Teoretic e simplu, practic aproape imposibil să reuşeşti. În primul rînd trebuie să identifici cam care sînt preocupările care vă fac pe amîndoi fericiţi. Ştii sigur că fotbalul vă pasionează pe amîndoi la fel. Cum mersul la stadion nu intră în discuţie, atunci poţi organiza o vizionare romantică a unui meci înregistrat. Poţi apela la colecţia ta de meciuri pe dvd. O alegere excelentă ar fi România – Columbia de la World Cup ’94. Ştiu sigur că-l ai. Sau dacă l-aţi vizionat deja de prea multe ori împreună, poţi apela la videorecorderul din dotare pentru a înregistra un meci jucat în weekend prin Europa. Derby-ul din Manchester poate fi o variantă foarte bună. Dacă nu eşti hotărît, evită totuşi meciurile jucate de Barcelona în acest sezon. Pot produce plictis şi somnolenţă din cauza rezultatelor previzibile. De aceea îţi recomand un meci din Premier League.

După ce ai stabilit meciul pentru vizionat, e timpul să te ocupi de restul. Foarte importantă este băutura. Alege o bere potrivită cu tematica serii. În acest caz poţi apela la două peturi de bere la 2 litri, de preferat Burger sau Noroc. Dacă totuşi setea persistă, mai cumpără încă unul pe care să-l păstrezi la rece. Apoi adaugă pe masă chipsuri cu aromă de usturoi sau ceapă, o pungă de mini brezel şi două boluri de seminţe. Nu uita de castroanele goale în care să scuipaţi cojile. Nu vrei să calci în coji de seminţe aruncate pe covor.

Îmbracă-te puţin mai elegant decît de obicei. Schimbă tricoul pe care-l porţi în casă. Ştiu că e confortabil, chiar dacă pe alocuri are pete de mîncare şi cafea. Pînă la urmă, aceasta este o zi importantă. Asortează pantalonii de trening cu un tricou curat. Vei face senzaţie în faţa ei.

După ce ai pus toate la punct, bucuraţi-vă de o seară de neuitat. Dacă prin absurd, ceva merge prost (se îmbată prea rău, adoarme sau mai ştiu eu ce), iar seara se termină mai repede decît ai anticipat, nu dispera. Vei putea să te revanşezi după ora 1, cînd începe să emită Private Spice. Şi oricum, Valentine’s Day e o zi ca oricare alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *