Simona Halep a jucat românește

Ce apreciez cel mai mult la Halep e modul neromânesc în care reușește să joace majoritatea meciurilor. Iar atunci cînd pierde, de obicei o face în fața unor adversare care, pur și simplu, joacă mai bine decît ea. Ei, în semifinala de la Roma, contra lui Suarez Navarro, a jucat românește 100%. Eternul stil românesc în care te bați singur, chiar dacă ai toate atuurile în fața adversarului. În meciul de azi au fost cîteva mingi pe care le avea băgate deja sub fustiță, trebuia doar să pună mingea în teren. Pe toate, și au fost vreo 6-7, le-a dat afară în purul stil românesc. Mingea de break din setul 2, la 3-4, a fost cea mai dureroasă. După primul set, în care toți ar fi zis că va fi un meci scurt, ceva s-a rupt în joc. Suarez-Navarro a încetinit ritmul, în timp ce Halep a devenit nerăbdătoare și neglijentă.

Și au mai fost și retragerile alea de la fileu, în timp ce avea avantaj asupra punctului jucat, care pur și simplu mi-au dat sîngele pe nas. Nu poți să eviți la nesfîrșit jocul la fileu, mai ales dacă vrei să devii la un moment dat Nr.1 în WTA. Și nu înțeleg teama asta, mai ales că aproape toate mingile pe care le-a jucat azi, după ce s-a retras, le-a pierdut. Cum spuneau și comentatorii italieni de la SuperTennis TV, pur și simplu nu suport să aud comentariul plîngăcios de la televiziunile românești, nu poți să faci chestia asta cît timp ești locul 2 mondial. Cînd ajungi la fileu, ești ca pe sîrmă și fără plasă de siguranță. Ori o treci, ori cazi. Doar că Simona Halep e în momentele astea precum un acrobat căruia îi e frică să urce pe sîrmă. Și punctele astea pierdute spun practic povestea înfrîngerii de azi. Halep a dat înapoi în timp ce era în avantaj în meci, la fel cum a făcut-o de fiecare dată cînd a ajuns la fileu.

Presupun că turneele de dublu, la care a participat în ultimul timp, sînt gîndite ca un remediu împotriva acestor stîngăcii la fileu. Mai rămîne s-o facă și în meciurile de simplu. Pur și simplu să se ducă acolo și să-și zică futu-i și fie ce-o fi. Pînă la urmă, Sharapova din urmă cu 10 ani era pămînt cînd venea sezonul pe zgură. Cu timpul a reușit să-și transforme jocul atît de mult încît joacă cel mai bine tocmai pe suprafața asta. Și jocul la fileu se învață, doar să recunoască și Simona că are nevoie de ajutor serios la capitolul ăsta.

Așa că Suarez Navarro a meritat calificarea în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.