Solutii practice cu ajutorul geobiologiei

Geobiologia este stiinta care studiaza influenta pe care o are locul asupra sanatatii fiintelor vii – oameni, animale si plante. Lucrarea cerceteaza impacul agresiunilor la care suntem in permanenta supusi, cel mai adesea fara sa o stim: poluarea electrica produsa de liniile de inalta tensiune, de numeroasele aparate electro-casnice, de telefonia mobila, poluarea chimica si sonora. Ea subliniaza rolul major pe care il au curentii telurici, cursurile de apa subterana si radiatiile ionizate asupra sanatatii.

Autorul explica cum aceste pericole slabesc sistemul iminitar si ne influenteaza, uneori profund, echilibrul global. Lucrarea propune diverse solutii de prevenire si minimizare a acestor factori negativi, fie ei de origine naturala su datorati „progresului„.

Binecunoscuta stramosilor nostri si apoi data uitarii, geobiologia este astazi recunoscuta ca factor esential in prevenirea maladiilor cronice sau degenerative. Fiind o stiinta pluridisciplinara, ea poate deveni, in deceniile urmatoare, marele aliat al lumii medicale. A sosit timpul sa ne indreptam atentia catre veriga lipsa din domeniul sanatatii : locul unde traim.

A venit vremea sa incepem sa ne castigam painea refacand natura si respectand astfel orice forma de viata de pe planeta, inclusiv pe ceilalti oameni. Devine imperioasa nevoia de a studia legile universale ce ne guverneaza, nu ca sa le exploatam, ci ca sa ne supunem lor.

Toti am auzit de locuri insalubre, de case cancer si de sfatul bunicii sa dormi cu capul la nord. Ni s-a intamplat sa ajungem in locuri in care ne simtim bine sau unde sa ni se faca rau fara sa stim de ce. Atmosfera ni se poate parea apasatoare, electrica si invers, sa simtim ca ne-am nascut din nou in anumite locuri.

Printre scrierile lui Hipocrate figureaza si o opera magistrala Despre aer, apa si locuri. Din pacate, lucrarea sa a fost data uitarii, desi ne aminteste care sunt factorii de baza ai sanatatii : apa, aerul si… locul.

Pentru Hipocrate toate bolile care ne lovesc sunt consecintele unui mediu ostil si ale unor obiceiuri proaste. El ne atentioneaza cu privire la locurile insalubre, zonele mlastinoase, intunecoase sau umede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *