Se spune ca iubirea este ca un drog, ce iti produce o stare de euforie atat de intensa, incat se poate transforma intr-o mare dependenta. Precum ciocolata, iti ofera o placere care nu cunoaste limite, si care provoaca o adevarata explozie interioara. Dar nici nu am inceput sa vorbim de sex…
Potrivit spuselor domnului doctor John Marsden, de la Centrul National de Dependenta din UK, sexul poate conduce la iubire. El afirma ca sexul constant cu o persoana, fara sentimente, are posibilitatea de a se transforma intr-o uniune romantica sau chiar intr-o relatie de lunga durata. Asadar, cu cat faci mai mult sex, cu atat exista posibilitatea sa se creeze o legatura intre voi doi.
Totusi, lasand parerile medicale deoparte si inspirandu-ne mai mult din realitate, astfel de cazuri sunt putine. Doar gandindu-ne la motivele pentru care o fiinta umana face sex, putem din start sa ne dam seama care este raspunsul.
Motivele ar fi asadar multiple: pentru a reduce stresul, pentru descarcare hormonala, pentru a face copii, pentru distractie sau pentru a scapa de plictiseala, iar lista poate continua. Astfel, oare vreunul din aceste motive sau oricare altul, este cu adevarat legat de ceea ce inseamna „iubire adevarata”?
Din punct de vedere biologic, suntem fiinte umane care se bazeaza pe reproducere. Un barbat, precum si o femeie, poate avea mai multi parteneri sexuali, atata timp cat ii seduce, fara a simti vreo conexiune emotionala sau spirituala. In plus, o astfel de experienta, temporara in general, poate avea consecinte nu prea placute.
Si ma refer aici la faptul ca exista posibilitatea ca o partida de sex sa destrame o prietenie indelungata, sa provoace in cele din urma, de ce nu, repulsie, plictiseala. Nu spun ca nu pot exista si cazuri fericite, cand „casual sex” se transforma in relatie, insa, trebuie sa fim realiste, si sa ne dam seama ca pana la urma, acest lucru se intampla, mai ales, in filme.
Tu ce parere ai?