Apusul zeilor iberici

Rezultatele semifinalelor Ligii Campionilor sînt unele logice. Le-am prevăzut încă din momentul tragerii la sorţi. Totul a fost pregătit pentru o finală nemţească la Londra, chiar dacă funcţionăraşii de la UEFA se gîndiseră la un final iberic, la fel ca şi anul trecut. Barcelona era veriga cea mai slabă din careul semifinalist. S-a chinuit cu Milan, iar cu PSG a trecut cu greu mai departe. Pînă şi în privinţa Realului existau dubii întemeiate după sincopa de la Istanbul, cînd cîţiva jucători reşapaţi, dar de certă valoare, i-au prins în piuneze pe „galacticii” lui Mourinho.

Borussia Dortmund a sacrificat campionatul pentru aventura asta europeană. I-ar fi fost prea greu să ducă bătălii adevărate pe ambele scene. Vezi ce a făcut anul trecut în Liga Campionilor. Nu e o întîmplare că n-a pierdut vreun meci pînă în faza asta. Bayern Munchen e din altă categorie economică, care-şi permite să ţină două echipe de aceeaşi valoare pentru fiecare competiţie la care participă. De aici suflul ăsta extraordinar pentru un final de sezon fotbalistic. Dortmund e o echipă de autor, nu o superproducţie hollywoodiană precum cea bavareză.

Asistăm la apusul zeilor iberici. FC Barcelona şi Real Madrid părăsesc încet vîrfurile fotbalului european. Iar odată cu venirea lui Guardiola la Bayern Munchen e posibil ca fotbalul german să stîrnească şi mai mult interes decît pînă acum. Mai ales că Dortmund va pleca acasă cu al doilea trofeu Champions League din istorie, iar Guardiola chiar şi-ar avea sens în viitoarea construcţie a lui Bayern.

Campionatul spaniol urmează destinul celui italian din ultimii 5-6 ani. O competiţie fără prea mare farmec de ceva timp. Fără Il Classico ar fi o întrecere de nivelul Eredivisie. Nemţii şi englezii vor rămîne deasupra, cu PSG ce va cravaşa din greu petrodolarii pentru un act final european în următoarele sezoane.

Legenda Eroului

“Cred ca fiecare om are un numar finit de batai  ale inimii. Nu o sa pierd fara valoare nici una dintre ele!” – Neil Amstrong.

Calatoria Eroului este conceptul cel mai puternic de transformare si evolutie pe care il cunosc si il aplic in viata mea si in sedintele de coaching pentru clientii mei.

Sistemul Calatoria Eroului ofera o viziune completa asa cum ar trebui sa fie personalitatea unui om.

Cred ca asta m-a atras la acest concept, pentru ca imi ofera o harta clara si sigura pentru drumul meu, pentru dezvoltarea si evolutia mea personala. In acelasi timp ma ajuta sa inteleg in ce etapa a evolutiei este un alt om si ce etapa urmeaza in dezvoltarea sa. 

Pur si simplu nu mai merg la intamplare ci stiu exact ce urmeaza si care sunt obstacolele ca sa ajung acolo, din timp. 

.

Inceputuri: Psihologie,  mitologie si religie

Dar de unde incepepovestea Calatoriei Eroului, tabara si sistemul la care lucrez de mai bine de un an?!

In ultimele decenii tot mai multi psihologi au inceput sa fie interesati de mitologie si spiritualitate, au inceput sa studieze lucrurile care pana acum erau considerate la granita stiintei oficiale sau chiar erau luate in ras. 

Pe masura ce incepi sa faci aceste studii, observi ca tot dai cu ochii de informatii care vorbesc despre subconstientulnostru. 

Ce este uimitor pentru mine e faptul ca subconstientul nostru contine un model, un tipar dupa care am fost creati.

Parca suna cunoscut asta cand te gandesti la “oamenii au fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”. Doar ca lucrurile sunt mai profunde decat atat. 

Acest “chip” misterios este de fapt ascuns in subconstient si nu e unul singur… ci sunt 12 asemenea chipuri mistice.

Nu stiu sa iti zic daca povestea celor 12 discipoli ai lui Isus este reala, dar personalitatile lor se potrivesc ca o manusa pe structurile profunde ale subconstientului.

E ca si cand cineva ar fi lasat un mesaj in aceasta istorie, ca si cand cei 12 apostoli reprezinta omul complet, lasat in lume cu o misiune dupa ridicarea la cer a lui Isus. Poate ca e doar o metafora, poate o istorie adevarata, eu vad sensul psihologic in toata povestea asta si ma ajuta sa madescopar si mai mult. 

Sunt 12 tipuri de personalitate care zac ascunse, incatusate in profunzimile subconstientului nostru si asteapta sa fie descatusate, scoase la lumina, sa ne ofereputerea si implinirea pe care o meritam ca replici in miniatura a lui Dumnezeu, replici in miniatura a macrocosmosului. 

De fapt ai 12 forte care iti construiesc si contureaza personalitatea dar pana in prezent te-ai folosit doar de una sau maxim doua asemenea forte interioare. 

Te-ai gandit cum ar arata viata ta daca ai putea sa faci tot ceea ce acum te blocheaza, tot ceea ce acum doar visezi si te imaginezi facand? 

In aceasta tabara ofer pentru prima data complet tot acest concept. Pana acum am folosit conceptul de Calatoria Eroului si cele 12 trasaturi de personalitate doar pentru mine, pentru clientii mei cu care am lucrat direct, pentru cursantii de la cursurile de NLP din Bucuresti, Timisoara si Iasi.

.

Iti descriu pe scurt ce spune acest concept

In fiecare om este ascuns un erou. Dar puterea eroului este infranata, blocata de educatia rigida si de programarile sociale.

Cu alte cuvinte, eroul a uitat cine este si se crede un om obisnuit, slab, fricos,fara talent, fara putere… si-a pierdut increderea in el insusi. 

Calatoria pe care eroul o incepe este supusa unor reguli, are niste etape clare, cunoscute de cei care au studiat acest sistem. 

.

Etapele calatoriei

Aceasta calatorie transforma omul slab intr-un erou, transforma omul obisnuit intr-un supraom. 

Calatoria are loc in propriul nostru psihic, acolo unde se afla fricile noastre dar si puterile noastre. 

Sistemul Calatoria Eroului te invata cum sa faci fata acestor demoni interiori ai fricilor, cum sa te folosesti de puterile tale interioare, cum sa scoti la suprafata ceea ce ai mai bun in tine! 

Legenda eroului de la nastere la implinirea destinului

Calatoria Eroului este o poveste a evolutiei.

Fiecare om isi traieste viata, dar nu toti isi traiesc calatoria eroului, legenda personala.

Iti descriu pe scurt ce se intampla in Calatoria eroului.

In acest sistem, viata ta este o poveste. Dar doar tu ai puterea sa o transformi intr-o legenda despre un erou adevarat, despre tine! 

Fiecare om se naste potential erou. Dar unii refuza sa isi ia destinul in maini si raman in mediocritate toata viata.

Despre acesti oameni se spune ca au refuzat sa asculte chemarea la aventura si s-au retras din propria legenda. 

Viata lor o sa fie dominata de teama si frustrare, de neliniste si drame personale, o sa traiasca nestiuti de nimeni, o sa moara fara sa simta ca au trait cu adevarat.  O sa aiba nevoie sa creada ca viata lor e implinita, valoroasa iar pentru asta de cele mai multe ori traiesc vietile altora, prin telenovele si discutii superficiale. 

La inceput, fiecare erou care a acceptat provocarea porneste de la confortul casei si familiei, de la siguranta pe care ti-o ofera familia, parintii, prietenii cu care ai crescut.

Eroul stie, are senzatia ca viata lui e mai mult decat ce primeste in prezent. Simte ca s-a nascut pentru a fi extraordinar si nu mediocru! Dar inca nu stie cum sa faca asta! Sunt convins ca stii la ce ma refer.

Nu exista om care sa nu simta acest lucru. Sunt momente in viata cand fiecare simte ca e destinat sa faca ceva maret in propria viata. 

Dar doar cei care isi urmeaza calatoria vor reusi sa devina eroi!

Calatoria Eroului este viata care apoi te poarta spre tari indepartate, spre locuri si oameni straini, spre pericole si provocari misterioase. Si toata aceasta calatorie are loc in interiorul psihicului tau. 

.

Scopul calatoriei

“Esti aici pentru ca sti ceva. Ceea ce sti, nu poti explica, dar o simti. Ai simtit intreaga viata ca ceva e gresit cu lumea aceasta. Nu sti ce este, dar e acolo, ca un ghimpe in mintea ta, innebunindu-te.” – Morpheus (filmul Matrix)

.

Scopul acestor provocari este sa te ajute sa descoperi in tine puteri pe care altfel nu ai sti ca le ai, forte care altfel ar zacea ascunse in subconstientul tau.

Uneori eroul este tentat sa refuze calatoria, sa se prefaca ca nu aude chemarea calatoriei. Atunci viata sa intra intr-un con de umbra, tot ceea ce era frumos inainte incepe sa se ofileasca, se simte plafonat, la un pas de melancolie si tristete. Tot ceea ce inainte iti oferea bucurie, acum pare lipsit de emotie si pasiune.

Dar majoritatea oamenilor accepta calatoria vietii si devin eroi. Ei sunt cei care se vor lupta cu necunoscutul, care vor naviga pe mari in care se ascund monstrii cu sapte capete.

Eroul care isi continua calatoria se descopera pe el insusi cu toate puterile care stateau ascunse in el, isi descopera iubirea, pasiunea de a trai, totul prinde sens in viata, isi transforma complet personalitatea.

Lupta eroului 

Eroul a invins in lupta cu demonulsinguratatii si al tristetii, cu demonul furiei si fricii.

Exista o etapa in care eroul nostru devine stapanul fricii, al suferintei, al gandurilor si emotiilor sale, atunci el este numit Magician.

Cu fiecare etapa pe care eroul o parcurge el primeste alta denumire (arhetip), semetamorfozeaza, se transforma, se imbogateste cu noi calitati, primeste alte “arme” in calatoria sa. 

Fiecare din aceste trasaturi de personalitate ii sunt de folos eroului in viata si fara ele o sa fie incapabil sa atinga toate obiectivele.

Fara o dezvoltare completa a personalitatii o sa fie nevoit sa traiasca doar visand la viata pe care o doreste, frustrat si spunand “asa e viata, nu pot face nimic mai mult” in timp ce priveste la altii care reusesc sa faca mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *