Nimic neobişnuit…

Pe la mijlocul anilor 90, echipa naţională a României conducea cu 2-0 pe Slovacia în Ghencea. Nimic neobişnuit, de aşteptat. Slovacii, care formau o echipă cu nimic mai prejos decît bosniacii de astăzi, presează şi egalează pe la mijlocul reprizei a doua. Neaşteptat, supriză. România, cu Hagi, Popescu, Petrescu şi ceilalţi în teren, pişcă doar puţin pedala fotbalului şi marchează pentru 3-2. Nimic neobişnuit, de aşteptat.

În 2011, Marica deschide scorul în meciul cu Bosnia. Neaşteptat, surpiză. Gol à la Zidane şi alte rahaturi. Apoi România se bagă cu fundul în poartă, fixînd secundarul tabelei de marcaj. Lipseşte pedala fotbalului, vîndută la fier vechi pe la începutul anilor 2000 după o privatizare nereuşită. La final echipa naţională pierde meciul cu 2-1,  cu toţi jucătorii uzînd iarba din careul propriu. Nimic neobişnuit, de aşteptat.

Am dat cu votu’

Roblogfest se apropie de final. Cum aveam contul făcut de vreo doi ani, sau trei, nu mai ştiu, am zis să dau şi eu cu ştampila aburită peste bolentinele de vot. Recunosc că de vreo cîteva bloguri de acolo, cam 80% dintre ele, n-aveam habar, dar mi-am dat tot interesul să intru în casa fiecărui blogăr şi să votez ca tot românu’ pixelul albastru. Şi iată ce a ieşit.

 1. Personal & Infotainment – Blog colectiv: 1001 Arte

Pentru că-i interesant şi am zis să aleg unul care să aibă legătură cu cititul, vizionatul şi alte prostii d-astea învechite. Recunosc că l-am descoperit de curînd, dar o să-l urmăresc atent de acum încolo.

2 . Personal & Infotainment – Blog sub 18 ani: A. Dragoş Photography

Pentru că-i de apreciat un tînăr care-şi urmăreşte pasiunile cu atîta perseverenţă. Şi am eu o slăbiciune pentru fotografie.

 3. Personal & Infotainment – Blog de muzică: N-am votat.

Pentru că nu frecventez. Decît să îl dau la întîmplare, mai bine nu votez.

 4. Personal & Infotainment – Blog culinar: Iar n-am votat.

Am mai spus cîndva, eu votez doar cu soacră-mea. Cum n-are blog, nu votez cu altcineva.

 5. Personal & Infotainment – Blog de filme: N-am votat.

Cum urmăresc doar blogul Film Reporter, care nu-i în competiţie, nu vreau să dau votul altcuiva.

 6. Personal & Infotainment – Blog de sport: Adrian Georgescu

Pentru că-i un meşter al cuvintelor, pe care-l citesc cu mare plăcere. Un jurnalist sportiv altfel decît ce-i pe piaţa românească. Aş fi votat blogul Sportibus, locul unde mai arunc şi eu cîte un text din cînd în cînd, dar n-a reuşit să ajungă în finală.

7. Personal & Infotainment – Blog de fashion: Stil Masculin

Chiar dacă nu mă pasionează bloguri de acest gen, eu mă uit la Fashion TV doar pentru gagicile în rochii transparente, am zis să nu fiu chiar atît de hîtru şi să dau măcar aici un vot. Am votat Stil Masculin pentru că e pentru bărbaţi.

8. Personal & Infotainment – Blog travel: nevotat.

Dacă s-ar lăsa pe mîna mea, social media ar muri într-o lună, aşa de mare cititor de bloguri sînt. Mai obişnuiesc să citesc Viajoa din cînd în cînd. Dar blogurile finaliste de la această categorie îmi sînt necunoscute. Poate o să mă decid pentru unul dintre ele pînă la final. Mai vedem.

9. Personal & Infotainment – Blog auto&moto: c-vedete – Citroen – Motor Heads

Pentru că-s conducător de Citroen. Sînt înnebunit după marca asta de maşină şi nu cred că o să mă răzgîndesc foarte repede.

10. Personal & Infotainment – Cel mai popular blog: Prin Braşov

Pentru că-s braşovean şi e păcat să nu-i votez. Iar pe Zoso nu-l găsesc printre finalişti, că io pe el l-aş fi votat. D-aia îl şi am trecut în blogroll. Braşovenii care nu votează prinbrasov.com pentru cel mai şmecher blog, o să fie imbătaţi cu săniuţă la următorul blogmeet din urbe.

 Acestea fiind zise, eu mă duc la cumpărături. Cică e promoţie la sare iodată în supermarket, doar 50 de bani kilogramu’. Mă duc să mă bat pentru vreo 50-100 de kile. Să fie acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.