ULUITOR ! ROMANIA, TE IUBESC ! Un farmacist brăilean ne dezvăluie ceaiul anti-radiaţii

ULUITOR ! ROMANIA, TE IUBESC ! Un farmacist brăilean ne dezvăluie ceaiul anti-radiaţii

EXTRAORDINAR !

Leacul contra iradierii, pe cât de MIRACULOS, pe atât de BANAL !

Iata cum un farmacist brăilean ne dezvăluie ceaiul anti-radiaţii !

Farmacistul brăilean Ion Bobaru prezintă leacul contra radiaţiilor! Bătrânul muşeţel, pomenit prima dată de Paracelsus, este medicamentul cel mai indicat în combaterea iradierilor, este părerea avizată a celebrului farmacist de la Brăila.

Deţinător al maşinii de comprimat „Eureka” şi a primei Farmacopei Române, Ion Bobaru, proprietarul farmaciei-muzeu „Faltis”, prepară mare parte din medicamente în laboratorul propriu. În timp ce străinii, îngroziţi de norul radioactiv rezultat în urma catastrofei din Japonia, se calcă în picioare pentru iodura de potasiu, Bobaru propune cura cu ceai de muşeţel.

Potrivit farmacistului brăilean, istoria omenirii evoluează ciclic, pentru că, după explozia medicamentelor obţinute prin sinteză (aşa-numita chimioterapie), în ultimii zece ani, la nivel mondial, bolnavii îmbrăţişează terapia naturistă (fitoterapia). În timp ce 95% dintre farmacişti vând medicamente „sintetice”, luate de-a gata de la marile companii, farmacistul brăilean preferă leacurile obţinute după vechile reţete. El cultivă, culege şi prelucrează în sistem propriu plante medicinale, pe care le foloseşte mai apoi la prepararea medicamentelor.

„Plantele provin fie din flora spontană, fie din grădina proprie. Culeg păpădie, cicoare, muşeţel, flori de tei, lumânărică, fructe de cătină, fructe de castan, păducel şi frunze de nuc din Câmpia Brăilei, Munţii Măcinului şi Munţii Vrancei. Din grădina proprie, aflată în spatele farmaciei, culeg măceş, păducel, lăcrămioare, flori de nalbă, rădăcină de omag, fructe de muştar, flori de busuioc, mentă, ardei iute şi gălbenele”, povesteşte farmacistul brăilean.

Bobaru spune că a ales să aibe propria grădină pentru a fi sigur de „calitatea plantelor medicinale” pe care le transformă în medicamente. Născut la ţară şi absolvent de liceu agricol, Ion Bobaru a iubit dintotdeauna plantele şi grădinăritul. A absolvit mai apoi Facultatea de Farmacie, unde a învăţat despre „virtuţile farmaceutice” ale unor plante pe care, în liceu, le-a studiat ca buruieni (de exemplu, verbina, troscotul şi pirul!). Din banala iederă, se obţine „Prospan sirop”, expectorant pentru tuse, iar din merişor arhicunoscutul „Urinal”, medicament folosit în afecţiuni urinare. La „Faltis”, folosind plantele respective, se prepară tincturi din care se obţin, mai apoi, siropuri pentru afecţiunile menţionate. Totul pe cale naturală!

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.