DOLIU NATIONAL ! Cel mai mare actor roman S-A STINS DIN VIATA !

DOLIU NATIONAL ! Cel mai mare actor roman S-A STINS DIN VIATA !

Peste șapte decenii pe scenă

A interpretat în peste șapte decenii de activitate roluri celebre, caractere ale scriitorilor români și universali, precum Ion Luca Caragiale, Camil Petrescu, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol sau Anton Cehov. A fost unul dintre discipolii actriței Lucia Sturdza Bulandra și ai scriitorului Eugen Ionescu.

Radu Beligan a fost în perioada 1969 – 1989 membru al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român (PCR), precum și deputat al Marii Adunări Naționale (MAN) între anii 1961 – 1975.

Între 1961 și 1969 a fost director al Teatrului de Comedie din București, iar între 1969 și 1990 a fost director al Teatrului Național București.

Radu Beligan a murit la 97 de ani. Actorul cu o bogată activitate atât în teatru, film, televiziune și radio s-a stins la Spitalul Elias din Capitală, miercuri, 20 iulie, în jurul orei 13:00.

Radu Beligan a murit. Actorul a fost internat de vineri, 15 iulie, la secția de Terapie Intensivă de la Elias și a decedat din cauza unui stop cardio-respirator, potrivit news.ro.

Vezi mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.