LA MULTI ANI, Tamara Buciuceanu-Botez !

LA MULTI ANI, Tamara Buciuceanu-Botez !

Astăzi, distinsa actriță împlinește 87 de ani de viață și 64 de ani trăiți, mai râzând-mai plângând, mai glumind-mai cântând, în lumea teatrului. Să-i urăm o liniștită toamnă a vieții, multe clipe de bucurie, zile senine, sănătate (că e mai bună decât toate) și să-i mulțumim că ne-a descrețit frunțile și ne-a bucurat sufletul atâția ani de zile. La mulți ani, doamnă Tamara Buciuceanu!

Uluitoare a fost și este Tamara Buciuceanu! Încă de la debut, talentul i-a fost egalat numai de temperamentul vulcanic, exploziv, de bombă atomică (a hazului) detonată în mijlocul fiecărei săli de spectacol în care a jucat. Sârguincioasă, muncitoare, dinamică, ar fi răzbit în viață indiferent ce meserie și-ar fi ales! Însă destinul, ursitoarele, viața (până la urmă) i-au croit drum în universul eterat al artei, ducând-o până la porțile atât de râvnite ale teatrului.

Ea însăși din generația de aur a marilor actori români, a bucurat generații și generații de spectatori și telespectatori în cei peste 60 de ani de teatru, prin aparițiile sale pe scenă, pe marile și micile ecrane. De la profesoara Isoscel din seria „Liceenii”, la rolurile făcute în „Titanic vals”, „Cuibul de viespi” și până la „Coana Chirița”, de la scenetele comice de peste an și până la cupletul din fiecare noapte a Revelionului micului ecran, Tamara Buciuceanu ne-a descrețit frunțile, ne-a încălzit inimile și ne-a deschis sufletele cu prezența ei unică.

S-a născut la 10 august 1929, în Tighina (Republica Moldova, azi), într-o familie unită, cu părinți extraordinari, care i-au alimentat, ei și celorlalți 4 frați (două fete și doi băieți), de mici pasiunea pentru artă. În 1940, familia se refugiază la Iași, la bunica sa, și încep ani grei, cu multe privațiuni. Toate trec, însă, iar Tamara începe să cocheteze cu teatrul și, între 1948-1951, frecventează Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași, urmând ca din anul IV de studii să se transfere la București, la IATC.

citeste mai mult aici

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.