STIRE-BOMBA ! Romanii vor beneficia de un nou tip de CONCEDIU ! IATA avantajul !

STIRE-BOMBA ! Romanii vor beneficia de un nou tip de CONCEDIU ! IATA avantajul !

Incepand cu 12 august 2016, toti patronii romani vor fi obligati sa respecte noul tip de concendiu pentru angajatii lor, acesta se numeste noul concediu de acomodare, durata este de un an, este platit, si acest drept li se acorda celor care vor sa adopte un copil relateaza www.romaniatv.net.

Vineri, 12 august intră în vigoare Legea nr. 57/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura de adopţie, scrie economica.net.

Una dintre cele mai importante prevederi ale noii legi este apariţia aşa numitului concediu de acomodare, de un an de zile, care va fi acordat celor care doresc să înfieze un copil.

Acest concediu se poate acorda nu doar salariaţilor, ci tuturor celor care realizează venituri impozabile. Iată prevederea din lege:

„Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, activităţi independente sau activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 3,4 ISR”, se arată la articolul 46, indice 1, din lege.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.