ADIO, mitocani in trafic ! 2500 de lei amenda pentru aruncarea gunoiului pe geam !

ADIO, mitocani in trafic ! 2500 de lei amenda pentru aruncarea gunoiului pe geam !

Bineinteles ca nu trece o zi fara sa vedem in trafic, oameni care sa nu arunce gunoi pe geam ! Fie ca e vorba de mucuri de tigara, pachete goale de tigari, cutii de suc sau diverse ambalaje.

Si, bineinteles,  pentru ca in Romania, cu frumosul nu rezolvi nimic si numarul acestor nesimtiti este in crestere, macar cu niste amenzi serioase sa rezolvam acest aspect.

Taximetristi care isi golesc scrumiera direct pe trotuar sau pe carosabil cand stau la semafor? E plina Romania, mai ales Bucurestiul. Soferi de neam prost care conduc masini scumpe din care rasuna manele si din care zboara cutii de Cola, servetele si pachete de tigari mai ceva ca niste artificii? Avem si din astea. Dube din care soferii cu 3 clase arunca pungile goale de seminte si care lasa la semafor, direct langa prag, pungi pline de resturi de la Mc? Normal ca avem! La fel cum avem si jeguri de oameni care isi lanseaza pe geam stiuleti de porumb, coji de banane sau cotoare de mere, fara jena.

 

Iata ca, in sfarsit, legea se va schimba si amenzile vor creste zdravan.

Cine arunca pe geam gunoi, inclusiv un simplu muc de tigara, poate sa primeasca amenda de la 1000 la 2500 de lei. Chiar si asa, e destul de putin.

Noutatile despre aceasta lege mai spun ca politia rutiera incepe sa se foloseasca de camerele de supraveghere ca sa ii identifice pe cei care fac mizerie in trafic, dar asta… e ceva mai greu de realizat curand.

Teodor Balan, lider in cadrul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, a explicat ca in acest moment, la nivel national, amenzile se aplica pe hotarari de consiliu local. Mai mult, amenzile se acorda greu ca este nevoie de martori.“Proiectul de lege este bine-venit pentru a stopa acest fenomen. Din pacate, opinia publica nu prea reactioneaza pentru ca, atunci cand ai nevoie de un martor, nu prea se ofera nimeni. De ajutor sunt si vor fi si mai mult – daca legea intra in vigoare – camerele de monitorizare, pentru ca poti merge in instanta cu filmarea delictului; camerele, fiind omologate, au rol de probatoriu. Cu aruncarea gunoaielor intre blocuri va fi mai problematic pentru ca acolo nu exista camere video. Noi am mai gasit pungi de gunoi aruncate in strada de la societati comerciale si am gasit in ele coduri fiscale, le-am identificat si le-am sanctionat. Chiar si gunoiul unei persoane fizice poate fi identificat pana la urma”, a precizat Teodor Balan.

Cert este ca intr-o tara civilizata, daca esti prins ca arunci sticla goala de suc pe geam, primesti o amenda pe care o vor plati 3 generatii de-ale tale de acum inainte. Tocmai din acest motiv nu exista in strainatate conceptul de a-ti arunca mizeria pe geam.

Cu regret, avem convingerea ca vor trece foarte multi ani pana cand macar acest aspect sa se schimbe in Romania…

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.