Publicitate

ATENTIE, SOFERI ! Preţurile RCA pentru tineri VOR EXPLODA ! Cât vei plati dacă ai sub 30 de ani?

ATENTIE, SOFERI ! Preţurile RCA pentru tineri VOR EXPLODA ! Cât vei plati dacă ai sub 30 de ani?
Publicitate

Preţurile RCA pentru tineri vor exploda în perioada următoare. Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat liber asigurătorilor la majorarea tarifelor pentru persoanele fizice.

Dar în propuneri nu există plafoane pentru şoferii sub 30 de ani. În cazul lor, preţurile ar putea să crească cu cel puţin 30%, spun brokerii.

Documentul care prevede plafonarea tarifelor RCA, în special pentru transportatori, se află la Guvern. Însă nici tinerii, nici şoferii care au peste 40 de ani nu sunt menţionaţi în hârtiile depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru îngheţarea tarifelor.

ASF a înaintat tarife maxime pentru poliţele RCA doar pentru anumite categorii: transportatori, persoane juridice şi persoane fizice între 31 şi 40 de ani. Cu bună ştiinţă, spun cei din domeniu. Societăţile de asigurare vor să îşi impună în continuare tarifele.

Soferii tineri vor putea ajunge să dea cel puţin 1.500 de lei pe an, pentru o poliţă. Practic, pierderile suportate de asigurători din cauza îngheţării preţurilor pentru transportatori, vor scumpi restul asigurărilor.

Documentul care îngheaţă preţurile poliţelor RCA pentru jumătate de an, cu posibilitate de prelungire pentru încă 3 luni, se află la Ministerul Finanţelor şi urmează a fi aprobat de Guvern.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.