BREAKING NEWS-Autorul ATACULUI de la Berlin, UCIS de poliţie la Milano

BREAKING NEWS-Autorul ATACULUI de la Berlin, UCIS de poliţie la Milano

Autorul atentatului de la Berlin a fost împuşcat mortal de poliţie, vineri dimineaţă, în oraşul italian Milano, relatează ziarul La Repubblica.

După ce l-au eliberat pe tânărul de 23 de ani despre care se credea inițial că ar fi fost șoferul camionului care a făcut atâtea victime în Piața de Crăciun, polițiștii germani discută despre un alt suspect de origine tunisiană și cu legături cu extremiștii islamici.

Numele lui, Anis Amri, in varsta de 23 de ani.

Autoritățile au găsit câteva documente pesonale ale acestuia în portofelul pe care l-ar fi lăsat în cabina camionului.

suspect atentat berlin anis amri

Carabinierii l-au împușcat pe Anis Amri după un schimb de focuri, în această noapte, în jurul orei 3:00 (4:00 ora României).

Totul a pornit de la un control de rutină, iar el a refuzat să se legitimizeze.

El a scos apoi un pistol şi a deschis focul asupra ofiţerilor, unul dintre aceştia fiind rănit la spate. De altfel, el a și început să strige „Allah Akbar” (Allah e mare, n.red.). Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Se pare că anchetatorii germani au avut informații corecte când au început să-l caute pe acesta în vestul țării, pentru că el a fugit întâi la Paris. Potrivit autorităților italiene, el ar fi ajuns din capitala Franței la Milano cu trenul.

Marco Minniti, ministrul de Interne italian, a precizat că nu există niciun dubiu că bărbatul ucis la Milano este Anis Amri, acesta fiind identificat după amprente.

Pe de altă parte, polițistul italian a fost internat în spital și nu se află într-o stare gravă.

Nu e întâmplător faptul că el a fost reperat în Italia. Anis Amri a petrecut patru ani în două închisori din Italia pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire.

Tot aici ar fi dat primele semne de radicalizare, povesteşte un coleg de celulă de religie creştină pe care l-ar fi ameninţat că îi taie capul.

Şi raportul oficialilor unei dintre închisori vorbeşte despre Anis Amri ca despre un deţinut problemă. Cu toate acestea în mai 2015, tunisianul a fost eliberat. Ar fi plecat imediat spre Germania. Familia din Tunisia spune însă că nimic din comportamentul lui nu a ridicat semne de întrebare.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.