CAZ SOCANT IN MEDICINA ! Au fost născuţi gemenii cu taţi diferiţi !

CAZ SOCANT IN MEDICINA ! Au fost născuţi gemenii cu taţi diferiţi !

Un bărbat din nordul provinciei Hòa Bình, din Vietnam, a fost convins să facă teste ADN gemenilor săi, deoarece aceştia nu semănau deloc între ei, diferenţa fiind semnalată de rudele bărbatului, testul genetic dovedint că gemenii au taţi diferiţi, scrie Descoperă.ro.

În lumea embriologiei, naşterea gemenilor de la doi taţi diferiţi nu este ceva incredibil. Pentru acest lucru e nevoie ca o femeie să producă concomitent două ovule şi să aibă în acelaşi timp, în organismul său, spermă viabilă de la doi bărbaţi diferiţi. Sperma viabilă este cea capabilă să fertilizeze ovulele.

În 1992, a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiţi (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate şi transportate în acelaşi timp). Raportul a constatat că dintre cei analizaţi, 2,4% au avut taţi biologici diferiţi. Acest fenomen este destul de comun şi a primit numele de superfecundarea heteroparentală.

Deşi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundaţia heteropaterntală este comună în lumea animală. Spre exemplu, pisicile domestice şi câinii au urmaşi gemeni de la taţi diferiţi, la fel şi păsările.

 

In ceea ce priveste cazul vietnamezului, testele ADN au confirmat că gemenii au aceeaşi mamă, dar diferiţi taţi. Unul dintre gemeni avea părul ondulat şi gros, în timp ce celălalt avea părul subţire şi drept, informează Descoperă.ro.

Testele genetice, care au fost făcute la Centrul pentru Analize Genetice şi Laboratorul Tehnologic din Hanoi, au relevat faptul că gemenii nou-născuţi au avut doi taţi diferiţi.

Bărbatul din Hòa Bình a fost tatăl doar pentru unul dintre gemeni. Cromozomul Y de la celălalt copil nu se i potrivea lui.

Le Dinh Luong, preşedintele Asociaţiei Genetice din Vietnam, a declarat că laboratorul lui a testat şi a găsit o pereche de gemeni bi-paterni.

“Acest lucru este rar, nu numai pentru Vietnam, ci şi pentru întreaga lume”, a declarat Le Dinh Luong.

Conform Descoperă, testului ADN a fost supusă şi mama copiilor, pentru a exclude o eventuală eroare a personalului medical de la spitalul unde a născut femeia. Testul a respins orice posibilitate ca nou-născuţii să fi fost încurcaţi, ambii copii au fost născuţi de aceeaşi femeie.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.