CE MEDICAMENTE consumate de MILIOANE DE ROMANI produc INFARCT ? VEI DACA TE AFLI PRINTRE EI !

CE MEDICAMENTE consumate de MILIOANE DE ROMANI produc INFARCT ? VEI DACA TE AFLI PRINTRE EI !

Atunci cand avem o durere este greu sa ne gandim la orice altceva decat la cum sa scapam de ea. Iar atunci cand ai de lucru, o pastila este cea mai la indemana. Insa unii oameni cumpara pastile fara reteta si le consuma ca pe bomboane.

Un studiu de amploare a demonstrat faptul ca unele dintre cele mai populare calmante sunt asociate cu numarul in crestere de morti cauzate de inima, la persoanele sanatoase. Cercetatorii danezi au investigat dosarele medicale a mai mult de un milion de persoane „sanatoase”, subiectii avand varsta de peste 10 ani.

Dosarele au fost colectate intre anii 1997 si 2005. Cercetarile au aratat ca unele calmante pot fi intr-o mai mare masura legate de morti provocate de complicatii cardiace decat altele.

Oamenii care folosesc pastilele ce contin ibuprofen au, conform studiului, un risc cu 29% mai mare de a suferi un infarct. Diclofenacul a fost asociat cu o crestere a riscului de infarct cu 91%. Calmantele care contineau rofecoxib au fost asociate cu o crestere de 66% a riscului unei morti cauzate de probleme cardiace.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.