Ce salarii au angajatii Ministerului Afacerilor Externe! MAE face angajări

Ce salarii au angajatii Ministerului Afacerilor Externe! MAE face angajări

Salariile bugetarilor nu sunt întotdeauna extraordinar de mari la fel de bine cum se știe că există categorii deangajați ai statului român care câștigă destul de bine deoarece lucrează în domenii sensibile.

Este și cazul angajaților din Ministerul Afacerilor Externe, minister despre care se știe că oferă salarii peste medie față de sistemul bugetar deoarece se ocupă de o zonă extrem de sensibilă, zonă considerată de mulți elitistă.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe a apărut un document în care sunt prezentate salariile pe categorii de personal din cadrul acestei instituții. Conform acestui document, care conține 884 de salarii pe 18 pagini, în #MAE se încasează salarii destul de bune.

Cel mai mare salariu din Minister este al ministrului Lazăr Comănescu care încasează 13 863 de lei net în timp ce ministrul pentru românii de pretutindeni câștigă aproape 11.000 de lei net în fiecare lună.

Venituri destul de apropiate de cei doi mai au subsecretarii de stat, cu 10 968 de lei dar și un șef de serviciu care are gradul 2, clasa 90 care încasează în fiecare lună 10.200 de lei.

Conform jurnaliștilor de la Realitatea, Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe, Sorin Moise, câștigă lunar 12.507 lei, conform unei situații din anul 2013. În schimb acesta nu are declarația de avere publicată pe siteul MAE.

Alte salarii bunicele care se dau în MAE ar fi:

  • Consilier relații 1, gradația 3 clasa 96 – care are un venit lunar net de 8,343 lei
  • DIR.ADJ. grad I clasa 91 / MIN.PLENIP gradația 5 clasa 104 care are un venit lunar de 10,462 de lei
  • Consilier juridic principal  gradația 3 clasa 54 care câștigă 7,735 lei net pe lună
  • Consilier diplomatic, gradația 3 clasa 100 care a încasat în luna iulie 7,593

 

MAE a anunțat că începând cu luna septembrie va face concursuri pentru ocuparea a nu mai puțin de 160 de posturi vacante.

Angajările făcute de MAE se referă nu doar la personal diplomatic ci și la secretariat, cancelarie-birotică, juridic, economic, psihologic, tehnic (protecția informațiilor clasificate, achiziții publice, tehnico-militar, inginerie construcții civile, telecomunicații, administrativ-logistic ș.a.), IT, consular, comunicare publică, diplomație publică, arhivă, protocol.

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]