Publicitate

DEZASTRU pentru ROMANIA ACUM ! ANUNTUL CARE ZGUDUIE LUMEA SPORTULUI ! MEDALIA la JO 2016, PIERDUTA AZI OFICIAL !

DEZASTRU pentru ROMANIA ACUM ! ANUNTUL CARE ZGUDUIE LUMEA SPORTULUI ! MEDALIA la JO 2016, PIERDUTA AZI OFICIAL !
Publicitate

BREAKING NEWS  – România a rămas fără una dintre medaliile câştigate la Rio !

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, joi, că patru dintre sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio, printre care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping şi au fost descalificaţi. Ca urmare, rezultatele lor au fost anulate, iar România va rămâne fără medalia de bronz cucerită de sportivul legitimat la CSM Bistriţa.

“Următorii atleţi au încălcat regulamentele anti-doping în legătură cu Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Au fost excluşi de la Jocuri, iar rezultatele lor anulate”, se arată într-un comunicat postat de IWF (Federaţia Internaţională de Haltere) pe site-ul oficial.

Pe lângă Sîncrăian, au mai fost prinşi dopaţi polonezul Tomasz Zielinski (norandrosteron), Izzat Artykov, din Kîrgistan (stricină) şi mongolezul Chagnaadorj Usukhbayar (testosteron, la fel ca Sîncrăian).

Astfel, România pierde medalia de bronz cucerită de Sîncrăian la categoria 85 de kilograme şi rămâne cu doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.


Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că halterofilul român Gabriel Sîncrăian, suspendat temporar după ce a fost depistat pozitiv în cadrul unui control antidoping, ar putea fi suspendat pe viaţă din sport.

Gabriel Sîncrăian a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

Proba A recoltată de Agenţia Mondială Antidoping în urma concursului olimpic a ieşit pozitivă, iar acum se analizează proba B. “Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani”, a declarat Nicu Vlad pentru Dolce Sport.

Pe 29 august, postul public de televiziune a anunţat că Gabriel Sîncrăian va fi suspendat, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va trebui să plătească 100.000 de euro către Comitetul Internaţional Olimpic. Federaţia Română de Haltere, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agenţia Naţională Antidoping nu au primit vreun document oficial din partea Comitetului Internaţional Olimpic în toată această perioadă.

Pe de altă parte, Nicu Vlad este de părere că Gabriel Sîncrăian are şanse bune să evite o suspendare, sinonimă cu pierderea medaliei şi a recompensei financiare.

“Sincer, se poate întâmpla orice, dar, din experienţa pe care o am în sport, şi cunosc cazuri multe, într-adevăr s-a demonstrat că proba B nu corespunde cu rezultatul probei A” , a precizat Nicu Vlad.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.