Publicitate

ISTORIA NU VA MAI FI LA FEL ! Efectul Trump pentru România !

ISTORIA NU VA MAI FI LA FEL ! Efectul Trump pentru România !
Publicitate

Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press. Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-i contracandidatului său să-l felicite. Americanii au ales pe 8 noiembrie cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

Un analist economic susţine că, in conditiilew in care Donald Trump este noul preşedinte al SUA, NATO ar putea dispărea, iar România ar rămâne fără apărare din această cauză.

”În vreme ce Hillary Clinton este garantul unei anumite continuităţi în politici inclusiv în politica externă şi cele economice, Donald Trump este văzut ca fiind cel care ar aduce mai multe surprize. Şi probabil că una dintre cele mai importante suprize este legată de politica externă americană care va deveni mai puţin ambiţioasă (…) A făcut unele declaraţii care sunt îngrijorătoare şi cu privire la NATO şi probabil că sub influenţa lui Trump rolul NATO s-ar putea diminua foarte mult.

Practic, fără poziţia americană în NATO, acesta nici nu ştiu dacă va mai rezista ca organizaţie de apărare internaţională şi asta evident că în Europa ar avea nişte consecinţe extrem de mari, în momentul în care Europa nu este pregătită pentru o alternativă de apărare în afara NATO (…) Schimbările sunt forte importante deşi nu sunt foarte vizibile de pe o zi pe alta, ele manifestându-se pe o perioadă mai lungă de timp şi nu vor fi direct legate de relaţia SUA – România. Vor fi mai degrabă o urmare a unor schimbări la un nivel mult mai larg, la nivel european şi internaţional”, a declarat Aurelian Dochia, membru al CA BRD Finance şi fost consultant la Banca Mondială şi BERD.

La ora redactării articolului, Donald Trump are 244 de voturi electorale (mai are nevoie de 26 pentru a câştiga), în timp ce Hillary – 215 (55).

 

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.