Publicitate

LA INCHISOARE CU TINE ! Iata ce REACTIE a avut !

LA INCHISOARE CU TINE ! Iata ce REACTIE a avut !
Publicitate

Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Severin, după condamnare: Nu a fost lupta dintre cinste şi corupţie, ci dintre patrie şi duşmanii ei

Adrian Severin, fost europarlamentar şi ministru de Externe va executa patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia definitivă fiind anunţată miercuri de instanţa supremă. Severin urmează să fie încarcerat.

Adrian Severin, fost europarlamentar, s-a predat, miercuri seara, la Poliţia Capitalei după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.

Mandatul de punere în executare a pedepsei nu a ajuns încă la Poliţie, acesta urmând să fie încarcerat după ce ajung documentele, au declarat surse jurdiciare.

Adrian Severin, condamnat miercuri la patru ani de închisoare cu executare, a comentat decizia definitivă a instanţei supreme pe pagina sa de Facebook, precizând că “acest act al comediei s-a terminat” şi că “nu a fost lupta dintre cinste şi corupţie, ci dintre patrie şi duşmanii ei”.

“Sentinţa a fost pronunţată. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei. Aşa cum mă aşteptam, ceea ce a început ca o farsă jurnalistică s-a sfârşit printr-o farsă judiciară. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste şi corupţie, ci dintre patrie şi duşmanii ei. Într-o colonie nu există stat de drept. O bătălie s-a încheiat dar istoria nu se sfârşeşte aici. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră”, a scris Adrian Severin pe pagina de Facebook.

 

Luni s-a judecat ultimul termen din dosarul în care fostul europarlament a fost trimis în judecată de DNA. Adrian Severin le-a spus judecătorilor, la ultima şedinţă, că procesul în care este judecat este unul politic.

“Înregistrarea este prezentată de Parchet fără niciun fel de autenticitate, jurnaliştii au recunoscut că a fost modificată «accidental». Puteam să fac înţelegerea judiciară şi nu ar fi fost o problemă să iau o pedeapsă cu suspendare. Eu nu pot să cooperez după 25 de ani în care am făcut atât de multe în această ţară. Sunt cel mai sărac om politic din România. Mi-am sacrificat familia, prietenii. Nu pot să cooperez la ideea că România a trimis un hoţ în una din cele mai importante funcţii. Sunt oameni cărora le-am apărat drepturile, cum pot să le spun că un bandit le-a apărat drepturile? Vă rog să vă asumaţi dumneavoastră această răspundere, eu nu pot să mi-o asum. Acest proces este un proces istoric şi un proces politic. Vă rog să aveţi în vedere acest lucru”, a declarat Adrian Severin în faţa judecătorilor, în ultimul cuvânt.

Procurorii DNA au cerut luni instanţei supreme o pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin, respectiv 6 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită şi 5 ani pentru trafic de influenţă, la care să se adauge şi un spor de pedeapsă, în condiţiile în care fostul europarlamentar a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la “Sunday Times”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decisese în luna februarie condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.