MESAJ DUR de la poliţistul Marian Godină pentru românii care se întorc în vacanţă în România

MESAJ DUR de la poliţistul Marian Godină pentru românii care se întorc în vacanţă în România

Poliţistul braşovean Marian Godină îi desfiinţează pe românii care se întorc în vacanţă în România. În vizorul lui Marian Godină nu sunt însă toţi românii plecaţi la muncă în străinătate, ci doar cei care s-au emancipat şi vin „la Românica”.

Iată mesajul dur al polițistului Marian Godină pentru românii care se întorc acasă:

„E luna august. Luna în care mulți dintre românii plecați la muncă în străinătate vor veni în concediu în țară. Foarte mulți dintre ei se vor întoarce ACASĂ, în România, țara lor natală, locul unde au părinții, prietenii sau chiar copiii, locul de care le e cumplit de dor şi în care ar reveni definitiv dacă nivelul de trai de aici le-ar permite să trăiască decent. Pentru sacrificiile pe care aceştia le fac, deşi îmi pot doar imagina cât le este de greu departe, le port un respect deosebit.

Pe lângă aceştia, mai există o categorie de români care vin în țară. Dar ei nu vin ACASĂ, ei între timp s-au emancipat şi acum vor veni „la Românica”, nerăbdători să povestească prietenilor lor săraci rămaşi acasă cum e „la ei la Italia sau la Spania”. Motoarele maşinilor lor nu mai au nici kw, nici cai putere. Au cavali. Când parchează, trag frâna de emergență, nu de mână. Beau „aqua con bule”. La magazinele de telefoane întreabă de „scheda şi ricarica”.

citeste mai mult aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.