Publicitate

MOARTEA ALBA LOVESTE ROMANIA ! COD ROSU in 7 judete !

MOARTEA ALBA LOVESTE ROMANIA ! COD ROSU in 7 judete !
Publicitate

Meteorologii au prelungit codul roşu de viscol pentru Constanţa şi Tulcea până la ora 18.00, iar în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea până la ora 16.00. Judeţul Constanţa este complet izolat după ce toate drumurile judeţene şi naţionale, dar şi A2, au fost închise din cauza viscolului puternic.

Mai mulţi navetişti care se întorceau acasă după o noapte de muncă, din Buzău în localitatea Poşta Câlnău, au fost opriţi din drum din cauza ninsorilor, muncitorii devenind recalcitranţi, însă autorităţile nu au cedat.

Prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a declara că navetiştii doreau să ajungă acasă, după muncă, de la Buzău în localitatea Poşta Câlnău. Autorităţile nu au permis autocarului în care se aflau muncitorii să treacă întrucât DN2 E85 este închis circulaţiei, din cauza viscolului. Navetiştii au insistat să îşi poată continua drumul, spunând că au de parcurs o distanţă mică până acasă, însă autorităţile nu au cedat.

“Trebuie să fim fermi. Era urgie. Viscolul era foarte puternic. Vizibilitatea era zero. La 200 de metri distanţă dacă se întâmpla ceva cine răspundea? Ne-au spus să-i lăsăm să treacă, să ne facem că nu-i vedem. Nu i-am lăsat”, a afirmat prefectul.

Autorităţile le-au propus muncitorilor să fie găzduiţi în Primăria din Mărăcineni până când drumul va fi deblocat, însă aceştia au refuzat şi s-au întors în autogara din Buzău.

Mai mulţi stâlpi de electricitate şi copaci au fost doborâţi de viscol, în municipiul Constanţa, echipe ale E-Distribuţie Dobrogea şi de la Serviciul Spaţii Verzi intervenind pentru remedierea problemelor. Potrivit Primăriei Constanţa, rafalele de vânt au doborât stâlpi de electricitate pe străzile Badea Cârţan şi Unirii, aceştia fiind practic susţinuţi de cabluri.

Un stâlp de electricitate s-a prăbuşit la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Mihai Viteazu. Poliţia Locală a blocat zonele pentru intervenţia autospecialelor firmei E-Distribuţie Dobrogea dotate cu macarale.

De asemenea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci în municipiul Constanţa, iar echipele de la Serviciul Spaţii Verzi au tăiat şi îndepărtat copacii căzuţi pe străzile Caraiman, Celulozei, Duiliu Zamfirescu, aleea Zefirului, Călăraşi colţ cu I. Lahovari, Traian, General Manu, bulevardul I.C. Brătianu – cap linie 48, şi strada Alexandru Cel Bun.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.