NU STIAI CA SUNT ROMANI ! Nicolae Teslea si alti 4 inventatori cu originea tainuita

NU STIAI CA SUNT ROMANI ! Nicolae Teslea si alti 4 inventatori cu originea tainuita

  1. NICOLAE TESLEA s-a nascut la 10 iulie 1856 in Croatia de astazi, fiind copilul unui preot ortodox pe numele sau Milutin Teslea si al unei romance, Gica Mandici. Inventatorul curentului wireless si al tunului Teslea, nu a uitat nicio clipa ca este roman.
  2. LIVIU PASTOR, nascut pe 27 decembrie 1822 in Franta, dar dintr-o familie de romani saraci, tabacari de profesie, este descoperitorul procedeului pasteurizarii. Tatal Ion Iosif Pastor si-a modificat numele sa sune frantuzeste pentru ca fiul sau sa poata pride un loc la Scoala Normala Superioara.
  3. GOTLIB DAIMLAR este un evreu nascut si crescut in mahalaua bucuresteana. In 1863 a inceput sa lucreze in parteneriat cu un neamt pe nume Wilhelm Mybach, realizand impreuna un motor extrem de eficient care se afla in ”spatele” unor nume extrem de cunoscute precum Mercedes-Benz si Maybach.
  4. ALEXANDRU GRAHAM BELIU s-a nascut in 1847 in Scotia. Prima inventie a tanarului Alexandru este painea de graham. Cea mai importanta inventie insa, este telefonul.
  5. ALIN TURING, ”parintele calculatoarelor”, este nascut pe 23 iunie 1912 in Braila. Emigreaza in Anglia unde urmeaza cursurile Universitatii Politehnice, fiind recrutat ulterior de cartre serviciile de spionaj britanic.

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]