PRIMA LOVITURA data de noul cabinet ! ANUNT FARA ECHIVOC

PRIMA LOVITURA data de noul cabinet ! ANUNT FARA ECHIVOC

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni, după discuţiile avute cu şefii de parchete şi cu directorul ANP, că în ceea ce priveşte supraaglomerarea din penitenciare sunt două soluţii, precizând că “atunci când ai spaţiu insuficient, ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară”.

“Nu am discutat punctual despre o astfel de lege. Un punct de vedere e al lor, l-am văzut afişat. Din punctul meu de vedere o astfel de lege poate fi discutată. Trebuie să spunem foarte clar, când ai spaţiu insufiecient ai două soluţii: ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară”, a declarat Florin Iordache.

În ceea ce priveşte construcţia de noi penitenciare, ministrul a declarat: “Din câte ştiu, există o soluţie pilot. Am discutat cu colegii, e o soluţie. Dar o construcţie se poate finaliza în minim cinci ani. Din datele mele, s-ar putea construi două penitenciare. Cu un grad de ocupare de 144%, construcţia de două penitenciare nu rezolvă. Dar voi continua consultările cu cei implicaţi în actul de justiţie. Concluzia de la care plec azi e că avem nevoie de o lege clară, pe înţelesul tuturor şi, cu sprijinul celor implicaţi, acesta e scopul meu, să avem o legislaţie clară şi coerentă”.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a avut luni discuţii cu şefii de parchete şi cu directorul ANP despre bugetul instituţiilor şi despre proiecte de legi.

“Am avut întâlnire cu procurorul general, împreuna cu adjuncţii, cu structurile din subordine, DNA şi DIICOT. M-am întâlnit cu reprezentanţi de la Registrul Comerţului, Autoritatea pentru Cetăţenie. Discuţiile au fost calate cu toţi pe două teme. Pe de o parte, construcţia bugetului, astfel încât, când vom intra în dezbarere în Parlament, după 20 ianuarie, să avem un buget corespunzător pentru aceste instituţii. Dialogul va continua şi mâine. A doua discuţie a fost calată pe proiecte şi modificări legislative. S-a constatat că multe legi controversate au prevederi diferite în legi diferite, astfel încât am hotărât să înfiinţăm o comisie interministerială cu reprezentanţi ai Parchetului General, ai CSM, Ministerului Justişiei, ai instanţei supreme, ai Ministerului Finanţelor, Ministerul Administraţiei şi ai mediului academic. (..) În primul rând am dsicutat de legile justiţiei, adoptate de vechiul CSM. Una dintre problemele ridicate de noul CSM a fost că mai trebuie consultare şi că nu corespunde cerinţelor actuale. Discuţii despre codurile penale care au dispoziţii care nu au fost puse în concordanţă cu deciziile CCR”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.