Publicitate

Raed Arafat, despre URGIA ALBA care a lovit Romania !

Raed Arafat, despre URGIA ALBA care a lovit Romania !
Publicitate

Raed Arafat afirma ca armata va fi mobilizata pentru dezafectarea zonelor inzapezite !

Militarii intervin pentru deblocarea unor autocamioane înzăpezite între Ovidiu şi Nicolae Bălcescu.

O grupă de militari acţionează cu un camion DAC 6×6 şi cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localităţile Ovidiu şi Nicolae Bălcescu, pentru degajarea drumurilor şi deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite. Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” din Constanţa intervin, vineri, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei.

Astfel, la solicitarea Centrului Naţional de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acţionează cu un camion DAC 6×6 şi cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localităţile Ovidiu şi Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces şi deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.

La solicitarea aceleiaşi structuri, sunt în pregătire alte două intervenţii în judeţul Constanţa, pe DN 22, în zona localităţilor Sibioara şi Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanţa şi Valul lui Traian.

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină în primă urgenţă, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziţie şi alte forţe şi mijloace suplimentare.

Meteorologii au prelungit codul roşu de viscol pentru Constanţa şi Tulcea până la ora 18.00, iar în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea până la ora 16.00. Judeţul Constanţa este complet izolat după ce toate drumurile judeţene şi naţionale, dar şi A2, au fost închise din cauza viscolului puternic.

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.