Rusia lui Putin INSANGEREAZA Balcanii ! Planuri DIAVOLEȘTI lângă granițele României

Rusia lui Putin INSANGEREAZA Balcanii ! Planuri DIAVOLEȘTI lângă granițele României

Rusia lui Putin INSANGEREAZA Balcanii ! Planuri DIAVOLEȘTI lângă granițele României

Muntenegru a anunțat că, după cercetările judiciare de rigoare, s-a conchis că un grup de naționaliști ruși se află în spatele tentativei de lovitură de stat, pregătită pentru ziua de 16 octombrie atunci când în fosta republică iugoslava au avut loc alegeri parlamentare.

Procurorul general al Muntenegrului, Milivoi Katnic, a declarat că cercetările au ajuns la concluzia că „naționaliști din Rusia” au organizat un grup infracțional care plănuia să intre în clădirea Parlamentului, unde urma să comită un atac terorist.

20 de cetățeni sârbi și muntenegreni, inclusiv foști comandanți ai serviciilor de poliție speciale sârbești, au fost reținuți în 16 octombrie pe teritoriul Muntenegrului. Aceștia sunt suspectați că plănuiau o lovitură de stat, inclusiv uciderea premierului Milo Jukanovic.

Conform unor informații încă neconfirmate oficial, autoritățile sârbe au deportatat deja un număr necunoscut de cetățeni ruși care urmăreau mișcările lui Jukanovic. Autoritățile din Muntenegru au lucrat împreună cu omologii din Serbia la elucidarea cazului.

Partidele de opoziție, în schimb, spun că acesta este un caz fabricat și îl învinuiesc pe Jukanovic că folosește serviciile de infoirmatii pentru a-și păstra dominația asupra țării. Rusia a respins orice implicare în cele menționate mai sus.

Jukanovic acuză Rusia că folosește astfel de metode pentru a-i intimida pe muntenegreni, care trebuie să renunțe la ideea de a intra în NATO.

 

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.