Publicitate

SENTINTA care a bagat SPAIMA in CLASA POLITICA ROMANEASCA ! E DEFINITIV ! 14 ANI CU EXECUTARE !

SENTINTA care a bagat SPAIMA in CLASA POLITICA ROMANEASCA ! E DEFINITIV ! 14 ANI CU EXECUTARE !
Publicitate

14 ani în închisoare pentru un fost consilier judeţean.

Dosarele importante în care a primit condamnările

Lili Maria Schutz a fost condamantă într-un nou dosar, marţi, de această dată pentru fraude cu fonduri europene, şi va executa 13 ani şi opt luni de închisoare, prin contopirea pedepsei cu cea din dosarul fraudării Sere Codlea şi Orser Oradea.

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, marţi, condamnarea fostului consilier judeţean de la Dolj, Lili Maria Schutz, la şase ani de închisoare cu executare pentru fraude cu fonduri europene.

Cum Lili Schutz se află deja în penitenciar având de executat 10 ani de închisoare în urma condamnării definitive în dosarul fraudării Sere Codlea şi Orser Oradea, judecătorii au dispus contopirea pedepselor.

Astfel, Lili Schutz va sta după gratii 13 ani şi 8 luni.

Lili Schutz, fina sa şi alte două persoane au fost trimise în judecată, în acest dosar, în septembrie 2014 de procurorii DNA Craiova.

Procurorii au arătat că aceasta a reuşit, în anul 2008, să obţină fonduri APIA în valoare de aproape un milion de lei, printr-o firmă de-a ei, pentru suprafeţe de teren inexistente. Fina ei, Mihaela Bunciu, angajată atunci ca inspector superior la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Dolj, a modificat, în sistemul informatic, mai multe date, astfel încât Schutz să obţină banii.

Concret, 2.000 hectare de teren din suprafaţa totală de 3.943,93 hectare înscrisă în cererea de plată nu se aflau în exploatarea societăţii lui Schutz, nefiind deţinute cu titlu valabil de aceasta.

“De menţionat este faptul că inculpata Bunciu Mihaela a accesat aplicaţia electronică folosind parolele de autentificare ale unora dintre colegii săi. După ce s-a asigurat că sistemul informatic nu mai poate detecta erori sancţionabile, la data de 20.07.2008, inculpata Bunciu Mihaela a listat formularul P1 – Raport de control administrativ, prin care se atesta că datele referitoare la dosarul fermierului S.C. IZAMAR S.R.L. nu prezintă erori în sistemul informatic”, a comunicat DNA.

Ulterior, dosarul a fost preluat de un alt inculpat din dosar, desemnat cu efectuarea celui de-al doilea control administrativ, care a confirmat acţiunile executate de Mihaela Bunciu fără să fi verificat corespondenţa dintre valorile suprafeţelor menţionate ca declarate de fermier cu cele consemnate de acesta în declaraţia ataşată cererii de plată.

Astfel, în contul societăţii administrate de Lili Schutz au intrat, pe nedrept, fonduri europene în sumă de 919.473,61 lei.

Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit, marţi, la Tribunal, pedepse cuprinse între trei ani de închisoare cu suspendare şi trei ani de închisoare cu executare.

În ceea ce o priveşte pe Lili Schutz, judecătorii i-au contopit pedeapsa de 10 ani primită pentru fraudarea Sere Codlea şi Orser Oradea, au constatat că faptele respective sunt concurente cu cele din prezentul dosar, cu care le-au contopit, rezultând o pedeapsă totală de 13 ani şi 8 luni închisoare.

Din aceasta urmează să se scadă detenţia executată deja de la 27.09.2015 la zi.

În plus, cei patru inculpaţi trebuie să achite 1.056.715, 16 lei, prejudiciul creat, dar şi câte 10.000 lei cheltuieli judiciare.

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.