Publicitate

SUFERINTA NEVAZUTA A ROMANILOR ! STATISTICA SOCANTA: IN NUMAI 3 ani, S-A DUBLAT numărul românilor răpuşi DE CANCER

SUFERINTA NEVAZUTA A ROMANILOR ! STATISTICA SOCANTA: IN NUMAI 3 ani, S-A DUBLAT numărul românilor răpuşi DE CANCER
Publicitate

Cancerul este o boală tot mai greu de vindecat în România. Statistica este foarte dură: între 2009 şi 2012, numărul românilor care au murit răpuşi de cancer s-a dublat şi este peste media europeană. Autoritatile fac mereu promisiuni, dar boala nu iartă, iar timpul trece. Specialiştii cer sprijin pentru prevenţie, pentru a depista boala cât mai repede. Un pas important pe care şi l-ar fi dorit şi bolnavii care află de suferinţă.

Patru ani de observaţii atente înregistrate în Jurnalul European de Cancer scot la iveală un adevăr sumbru: numărul morţilor de cancer s-a dublat în România din 2009 până în 2012! Cifre seci care clasează ţara noastră pe primul loc în topul negru al Europei.

La noi, cei mai mulţi pacienţi află diagnosticul târziu, când boala este într-un stadiu avansat şi când medicii nu mai pot face aproape nimic. Ce poate face însă statul român pentru a scădea aceste cifre crude? În primul rând, prevenţia şi încurajarea acesteia încă de la medicii de familie.

Există doar un program naţional de screening, cel care prevede gratuitate pentru testul Babeş-Papanicolau, esenţial pentru depistarea cancerului de col uterin. De anul trecut, româncele pot face şi mamografii gratuite, cu trimitere de la medicul de familie.

Cei mai mulţi pacienţi fac cancer pulmonar, colo-rectal şi de sân. Reprezentanţii bolnavilor strigă după ajutor din partea statului şi cer introducerea de investigaţii gratuite pentru cele mai răspândite forme ale cancerului.

citeste mai mult aici

 

 

loading...

Publicitate

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.