Dictatorul drăguţ

Walter avea un ten deschis la culoare şi o constituţie solidă şi, deşi mai înalt decît Patty, nu era nici pe departe la fel de înalt ca Richard, care avea 1.95 m, era lat în umeri şi pe atât de oacheş, pe cât era Walter de blond. Richard semăna foarte bine (asemănare observată şi discutată, de-a lungul anilor, de mulţi alţii în afară de Patty) cu dictatorul libian Muammar al-Gaddafi. Avea acelaşi păr negru, aceiaşi obraji bronzaţi cu ciupituri de vărsat, acelaşi zâmbet* ca o mască pe chipul de om-puternic-care-trece-satisfăcut-în-revistă-trupele-şi-lansatoarele-de-rachete, şi părea să fie cu cincisprezece ani mai în vârstă decât prietenul său.

*  Patty a văzut o poză de-a lui Gaddafi abia la câţiva ani după terminarea facultăţii, şi chiar şi atunci, deşi izbită imediat de asemănarea lui cu Richard Katz, n-ar fi putut să explice de ce i se părea că Libia are cel mai drăguţ şef de stat din lume (n.a.).

Simboluri de vînzare

Cine nu a văzut vreodată Cazinoul din Constanţa? Este una dintre clădirile memorabile ale României. Apare pe o grămadă de vederi turistice. De ceva ani este lăsat în paragină, din diverse motive. Financiare, cum altfel. Astăzi aflu că:

Edilul Radu Mazăre vrea să vândă Cazionul Constanţei, simbolul oraşului, după ce israelienii au renunţat la contractul de concesiune încheiat pe 49 de ani.

Mazăre a anunţat că vinde Cazinoul pentru că municipalitatea nu-şi permite să-l întreţină. „Este simbolul Constanţei, dar îl vindem. Oricum nu-l ia nimeni de aici. Să dea Dumnezeu să vină cineva şi să vrea să îl cumpere, să investească în el şi să-l facă funcţional”, a conchis primarul.

„Israelieni” cu care se încheiase un contract cam prin iunie 2007 aşa, unde concesionarul se obliga să investească 9 milioane de euro în primii 5 ani. Mai că se împlineşte sorocul şi casinoul stă mîndru sub soare, renovat, tuns şi frezat. Şi ăsta e doar unul dintre contractele isteţe întocmite de autorităţile noastre competente.

Nu-s constănţean, dar limba asta de litoral, cu simbolurile sale, îmi este foarte dragă. Şi nu-mi vine să cred ce a ajuns Constanţa. În vara lui 2009 arăta jalnic, şi aflu că nu s-a schimbat în bine. Nu-mi explic cum un individ precum Radu Mazăre, care-şi amanetează simbolurile, continuă să conducă Primăria Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *